حسینعلی جعفریان، مدیر بخش مرمت کتابخانه مجلس شورای اسلامی به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: اكنون 17 نسخه جديد خطي را براي مرمت در اين بخش در دستور كار داريم كه حدود هشت جلد آن نسخههاي نفيس هستند.
وي ادامه داد: كار مرمت نسخههاي نفيس خطي تا سه ماه آينده به پايان خواهد رسيد، البته كار روي تعدادي از نسخهها نيز به لحاظ زماني وقت بيشتري را ميطلبد.
اين مقام مسوول با اشاره به مشكلات مالي كتابخانه ملي و تاثيرات آن روي اين بخش گفت: تعدادي از نيروهاي انساني خود را از دست دادهايم و همچنين به دليل كمبود بودجه براي خريد مصالح و مواد لازم براي مرمت آثار با مشكلاتي مواجهيم.
جعفریان همچنين در ادامه از بهرهبرداري دستگاه پاكسازي نسخ خطي خبر داد و افزود: پيش از اين، پاكسازي نسخ خطي توسط نيروي انساني صورت ميگرفت كه به دليل قارچها و باكتريهاي موجود در آثار نيروها آسيب ميديدند اما با بهرهبرداري از اين دستگاه ديگر نيروي انساني هيچ دخالتي در اين كار نخواهد داشت.
وي تاكيد كرد: نمونه خارجي اين دستگاه بالاي 50 ميليون براي ما هزينه داشت كه در شرايط فعلي ساخت آن با متوليگري كتابخانه مجلس بسيار مقرون به صرفه است.
جعفريان در ادامه با اشاره به انجام كارهاي تحقيقاتي ساخت دستگاه ضدعفوني كننده آثار نيز گفت: من نمونه اين دستگاه را در كشور عراق ديدم و در حال انجام كارهاي تحقيقاتي براي ساخت آن هستيم. چنانچه مشكل كمبود بودجه برطرف شود ميتوانيم طي 20 روز اين دستگاه را نيز بسازيم.
وي يادآور شد: اين دستگاه نيز چنانچه توسط خود ما ساخته شود كمتر از 10 ميليون هزينه خواهد داشت در حالي كه نمونههاي خارجي آن بسيار گرانتر است.
اين كارشناس مرمت نسخ خطي با اشاره به سایر فعالیتهای این بخش اظهار کرد: 89 جلد کتاب چاپی، 39 جلد چاپ سربی، سه جلد پایان نامه و دو جلد گزارش سفر نمایندگان نیز در اين بخش صحافی شده است.
شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸
نظر شما