کتاب «عباس دست طلا: داستاني از زندگي حاج عباسعلي باقري» نگاهي به عملكرد بسيجيان فني و تعمير كار واحد پشتيباني و تداركات سپاه پاسداران در دوران هشت سال دفاعمقدس دارد. اين اثر با خاطرهنگاري محبوبه معراجيپور توسط نشر فاتحان روانه بازار كتاب شد.-
محبوبه معراجيپور، خاطرهنگار اثر، ماجراها را از زماني كه کمتر از دو ماه از آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران گذشته، آغاز میکند. عباسعلي باقري با مروري كوتاه بر زندگياش و دودليهاي خود براي حضور در جبههها، از زمانی میگوید که تصميم ميگيرد براي دو هفته به جبهه برود و ببيند در آنجا چه كاري از دستش برميآيد.
اولين اعزام باقري هجدهم آبان ماه سال 1359 است. به همراه چند نفر از دوستانش وارد پادگان ارتش در اسلامآباد ميشوند. محلي كه خودروهاي خسارت ديده از انفجارها توسط تعميركاران شركت خودرو سازي ايران ناسيونال تعمیر ميشوند و عباسعلي باقري و دوستانش كه قرار است توانايي خود را در كار ثابت كنند، جيپي را كه چپ كرده تعمير ميكنند. توانایي و سرعت آنها باعث شهرتشان ميشود.
پس از گذشت يكماهونيم از بازگشت آنها از جبههها، باقري تصميم ميگيرد تيمی فني و حرفهاي را براي تعمير خودروها به جبههها ببرد. يافتن اين نيروهاي ماهر و مجاب كردن آنها بخش مهمي از كتاب «عباس دست طلا» است و به نوعي انگيزه مردم براي حضور در جبههها و چرايي شركت نكردن برخي افراد در دفاع مقدس را بيان ميكند.
باقري در نهايت تيمي 21 نفره را تشكيل ميدهد تا به ستاد جنگی زیر نظر شهید دكتر مصطفي چمران بپیوندد، اما به دليل ماجراهایي كه در هنگام اعزام رخ ميدهد، تنها 9 نفر از تعميركاران باقي ميمانند، افرادي حرفهاي كه نزديك به 14 ساعت در روز كار ميكنند و خودروها را به سرعت تعمير و تحويل ميدهند.
او براي دومين بار در بیستم دي ماه سال 1359 به همراه تيم خود به پادگان ابوذر در سرپلذهاب ميرود و علاوه بر تعمير خودرو، كشويي تفنگ 106 میلیمتری ضد تانك را هم تعمير میكنند. باقري در فاصله هر چند ماهي كه به تهران ميآيد و بر ميگردد، براي هر دوره از سفرش به جبهههای دفاع مقدس تيمي جديد و تازه نفس را ميبرد.
بخش ديگري از كتاب «عباس دست طلا» به ماجراي حضور خانواده باقری در اهواز و منطقه جنگی اختصاص دارد. فعاليتهای وی تا پايان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ادامه پیدا میکند و مهارت او در تعمير خودروها باعث ميشود تا به او لقب عباس دستطلا را بدهند.
کتاب «عباس دست طلا: داستاني از زندگي حاج عباسعلي باقري» در قطع رقعي و 272 صفحه، با شمارگان سه هزار نسخه و بهاي 60 هزار ريال به سفارش سازمان بسيج اصناف كشور، از سوی نشر فاتحان روانه بازار نشر شده است.
نظر شما