دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۵
ميزان فروش كتاب‌های فلسفی نصف شده است

محمدحسين غفاري، ناشر كتاب‌هاي فلسفي، از کاهش 50 درصدی فروش كتاب‌های اين انتشارات به دليل مشكلات ناشي از نوسانات بازار كاغذ خبر داد.-

اين ناشر كتاب‌هاي حوزه فلسفه به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: مخاطبان كتاب‌هاي فلسفي، افراد  خاص مانند دانشجويان، استادان و محققان هستند که این اواخر به دلیل مشكلات اقتصادي، از کتاب‌های این حوزه استقبال نمی‌کنند.

وي افزود: مخاطبان كتاب‌هاي فلسفي معمولا قشر پردرآمدي نيستند و طبيعي است در چنين شرايطي كه بعضا حقوق‌ها كاهش و قيمت كالاها افزايش يافته ‌است قدرت خريد آنان نيز تحت تاثير قرار بگيرد.

غفاري به گراني پنجاه تا صدردرصدی كتاب‌ از جمله  كتاب‌هاي حوزه فلسفه اشاره كرد و گفت: فروش كتابفروشي حكمت نسبت به پيش از گراني‌ها نصف شده است. البته فروش اين كتابفروشي به لحاظ ريالي نسبت به سال‌هاي گذشته كسري چنداني نداشته است، زيرا قيمت‌ها افزايش يافته‌اند اما در واقع فروش به طور تقريبي به نصف كاهش یافته است.

ناشر کتاب‌های فلسفی، خريد كتاب از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نهاد كتابخانه‌هاي عمومي را عاملي براي کاهش فشار به ناشران دانست و ابراز امیدواری کرد نهادهای دولتی، خرید کتاب از ناشران را از سر بگیرند و از آنان حمایت کنند.

وی اذعان کرد: اگر تا پيش از اين دانشجويان و ساير مخاطبان، قدرت خريد برخي از كتاب‌هاي فلسفي و ساير كتاب‌ها را نداشتند اميدشان به كتابخانه‌ها بود اما وزارت ارشاد و نهاد كتابخانه‌ها نيز به دلايلي كه شايد كمبود بودجه اصلي‌ترين آن‌ها باشد حدود سه ماه است كتابي از ناشران نمي‌خرند. 

غفاري افزود: موسسات و كتابخانه‌ها نيز از چند ماه پیش كتابی از ما نخريده‌اند. اين فشارها ضمن فشار مضاعف به ناشران، مخاطبان را نيز با مشكل مواجه مي‌كند.

مدیرمسؤول انتشارات حکمت، برای حل بخشي از اين مشكلات پيشنهاد كرد: به هر حال هر عقل سليمي تشخيص مي‌دهد كه ورود دارو به كشور بر مشكلات كاغذ تقدم دارد اما اين دليل نمي‌شود كه به حوزه فرهنگي توجهي نشود. از سرگيري خريد كتاب از سوي وزارت ارشاد و تامين بودجه كتابخانه‌ها براي خريد كتاب تا اندازه زيادي از مشكلات ناشران مي‌كاهد.

غفاري تاكيد كرد: بالاخره كتاب غذاي روح است و اگر به اين حوزه بي‌توجهي كنيم در آينده با تبعات آن روبه‌رو خواهيم شد. ما درگير جنگ اقتصادي هستيم و اين امر از سوي ناشران قابل درك است و ما ناشران نيز بايد با بخشي از مشكلات كنار بياييم، اما انتظار داريم  مسوولان هم  مشكلات ما را بيشتر درك كنند.

وی  در پايان، ايجاد صندوق در دانشگاه‌ها براي خريد كتاب مورد نياز و همچنين رايزني با چاپخانه‌داران و كاغدفروشان براي تعیین مهلت به ناشران براي پرداخت معوقه‌ها را از ديگر راهكارهاي بهبود اوضاع ناشران دانست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها