یکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۵
بررسي روند اسلام‌گرایی در کشورهای آسیای مرکزی

«روند اسلام‌گرایی در کشورهای آسیای مرکزی» عنوان اثری از علی و حسین کبریایی‌زاده است که به تازگی از سوی موسسه بین‌المللی الهدی به چاپ رسیده. این اثر نگاهی بسیار جزئی به آیین‌ها و آداب فرهنگی گروه‌های اسلامی آسیای مرکزی دارد.-

حسین کبریایی‌زاده، یکی از نویسندگان این اثر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این که برادرش، علی کبریایی‌زاده رایزن فرهنگی ایران در کشور قرقیزستان است، عنوان کرد: این اثر را با هدف دستیابی به مجموعه‌ای در راستای برنامه‌ریزی و بازبینی دیپلماسی فرهنگی در منطقه آسیای مرکزی نوشتیم.

وی تالیف این اثر را یکی از اهداف و برنامه‌های بخش معاونت بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یاد کرد و درباره انگیزه‌های تالیفی آن گفت: با مطالعه آرای دو تن از پژوهشگران غربی درباره بحث اسلام در آسیای مرکزی و مشاهده موضوعات جزئی که آن‌ها در بررسی عقاید و فرهنگ اسلامی گروه‌های مختلف یافته بودند، جای خالی چنین تحقیقاتی را در این مرکز احساس کردیم.

کبریایی‌زاده در پاسخ به این پرسش که در استخراج این اطلاعات فرهنگی و انعکاس آن‌ها در این کتاب تا چه حد موفق بوده‌اید؟ گفت: به دلیل آن که امکان حضور در مناطق گوناگون آسیای مرکزی و تحقیقات میدانی فراهم نبود، ناگزیر بودیم از داده‌های اطلاعاتی دیگران استفاده کنیم. با وجود اين تا حد زیادی موفق شدیم مسایل جزئی و فرهنگی گروه‌های اسلامی مناطق مختلف آسیای مرکزی را به دست آوریم و با مقایسه این دیدگاه‌ها با دیپلماسی فرهنگی ایران، فرصت‌های پیش رو و چالش‌های این حوزه را بازنمایی کنیم.

استاد علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ویژگی اصلی کتاب «روند اسلام‌گرایی در کشورهای آسیای مرکزی» را پرداختن به جزئی‌ترین امور زندگی و فرهنگ اسلامی گروه‌های اسلامی آسیای مرکزی یاد کرد و توضیح داد: این اثر به دور از تعاریف کلی می‌کوشد با نمونه‌های عینی به بازگویی دیدگاه‌ها، آیین‌ها و آداب مراسم فرهنگی و مسایلی مانند ازدواج و سایر امور زندگی این گروه‌ها بپردازد.

وی در پایان یادآور شد: تالیف کتاب دیگری با عنوان «تاثیر جهانی‌شدن فرهنگ بر اسلام‌گرایی» را به پایان رسانده‌ام. قرار است این کتاب نیز از سوی انتشارات الهدی به چاپ برسد.

کتاب «روند اسلام‌گرایی در کشورهای آسیای مرکزی، پیامد­ها و چالش­ها برای جمهوری اسلامی ایران» نوشته علی و حسین کبریایی‌زاده به همت مرکز مطالعات فرهنگی ـ بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تهیه و توسط موسسه بین‌المللی الهدی در 117 صفحه با شمارگان هزار نسخه به چاپ رسیده است. این اثر به زودی منتشر و روانه بازار نشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها