یکشنبه ۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۲
«موسیقی ملی ایران» داریوش صفوت دوباره منتشر شد

چاپ دوم کتاب «موسیقی ملی ایران» نوشته داریوش صفوت با ترجمه سوسن سلیم‌زاده منتشر شد. این کتاب را صفوت با همکاری «نلی کارن» به زبان فرانسه نوشته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «موسیقی ملی ایران» ترجمه و ویرایش جدیدی از كتاب «Les Traditions Musicales» تالیف مشترک داریوش صفوت و نِلی كارُن است که در سال 1347 از سوی انتشارات Buchet Chastel در فرانسه منتشر شد.

این کتاب 17 فصل دارد که به ترتیب عبارتند از «تاریخ موسیقی ایران»، «ویژگی‌های موسیقی ایرانی»، «آوازها و دستگاه‌ها»، «گوشه‌ها و ردیف»، «آرایه‌ها یا تزیینات»، «بداهه‌پردازی»، «ریتم‌ها»، «فرم‌های موسیقی ایرانی»، «موسیقی آوازی»، «سازها»، «انواع کوک»، «آموزش شفاهی»، «نت‌نویسی»، «جنبه‌های‌ گوناگون موسیقی ایرانی»، «معیارهای موسیقی‌دانان سنتی» و «موسیقی سنتی ایرانی در جامعه‌ امروزی».

در بخشی از مقدمه این کتاب امده است: «تدوین کتاب موسیقی ملی ايران به زبان فرانسه برای تحقق بخشيدن به دو هدف زير بوده: اول اين‌كه، موسيقی ايرانی به زبان ساده و بی‌ابهام به خارجيان معرفی شود و جنبه‌های علمی و فنون آن و نيز راه‌های بديهه‌پردازی ايرانی برای موسيقی دانان اروپايی تبيين گردد. هدف دوم این بوده که بعضی وجوه معنوی و روحانی اين موسيقی، در قالب بحث‌های موسيقی شناختی و استتيک (زیبایی‌شناسی) به گوش خارجيانی كه در اين دوران مادی‌گرایی تشنه راستين معنويت‌اند، برسد.»

چاپ دوم «موسیقی ملی ایران» در 264 صفحه و بهای 11 هزار تومان از سوی انتشارات «ارس» در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

چاپ نخست این کتاب در سال 1388 از سوی انتشارات «کتابسرای نیک» منتشر شده بود.

داریوش صفوت موسیقیدان و پژوهشگر برجسته موسیقی ایرانی و بنیانگذار مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران است. او در سال ۱۳۸۵ نشان «شوالیه هنر و ادب» را که بالاترین نشان هنری فرانسه است، دریافت کرد.

از کتاب‌های منتشر شده صفوت می‌توان به «عرفان و موسیقی ایران» «هشت گفتار درباره فلسفه موسیقی» و «پژوهشی كوتاه درباره استادان موسیقی ایران و الحان موسیقی ایرانی» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها