پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۲
صفحه امروز؛ 22 نوامبر

جک لندن، آندره ژید، جورج الیوت، آلدوس هاکسلی و سی.اس لوئیس از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آن ها اختصاص دارد.-

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هر یک از این نویسندگان، در میان ادب دوستان از جایگاه ویژه ای برخوردارند و شاهکارهای درخشانی از خود به یادگار گذاشته اند.
 
جک لندن
جک لندن، نویسنده سوسیالیست آمریکایی چنین روزی در سال 1916 از دنیا رفت. وی ژانویه 1876 در سانفرانسیسکو به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او 51 کتاب و چند صد مقاله وجود دارد که نشان از پرکاری او در دنیای ادبیات دارد و همین امر سبب شد تا وی پر خواننده ترین نویسنده آمریکا در زمان خود باشد. کودکی جک در تنهایی می گذشت و کتابخانه محلشان نخستین و تنها امکان آشنایی او با فرهنگ بود و همین امر سبب شد تا او کتاب های زیادی بخواند. وی نخستین کتابش «ادیسه شمال» را سال 1900 منتشر کرد و این اثر به خاطر نیرومندی و توصیف بسیار جالبش مورد توجه قرار گرفت. وی «آوای وحش» را سال 1903 نوشت که با اقبال چشمگیری روبه رو شد و پس از آن «سپید دندان»، «پاشنه آهنین»، «تب طلا»، «تهیدستان»، «جزیره وحشت» و «دختر برف ها» را منتشر کرد. او از نخستین نویسندگان آمریکا بود که از راه نوشتن به ثروت زیادی دست یافت. 

آندره ژید
پل گیوم آندره ژید، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1869 در پاریس دیده به جهان گشود. وی در 22سالگی فعالیت ادبی خود را آغاز کرد. نخستین کتاب وی «یادداشت های روزانه آندره والتر» نام داشت که سال 1891 نوشته شد. سپس «رساله نرگس» را سال 1891، «شعرهای آندره والتر» را سال 1892 ، «سفر اورین» را سال 1893 و «مائده های زمینی» را سال 1897 روانه بازار کرد. او موفق شد در سال 1947 جایزه نوبل را از آن خود کند. از دیگر آثار او می توان از «اکنون با تو»، «پرومته سست زنجیر»، «آمنتاس»، «در تنگ» و «سمفونی روستایی» نام برد. برای بزرگداشت او جایزه ای با نام وی هر سال به برترین اثر داستانی اهدا می شود. او فوریه 1951 از دنیا رفت. 

جورج الیوت
جورج الیوت، که نام مستعار «مری آن ایوانز» نویسنده انگلیسی است چنین روزی در سال 1819 به دنیا آمد. وی که یکی از نویسندگان مطرح قرن نوزدهمی (دوران ویکتوریا) است برای این که بتواند در نویسندگی موفق باشد و آثارش جدی گرفته شوند به ناچار نام مستعار مردانه برای خود انتخاب کرد. در کارنامه ادبی وی هفت رمان وجود دارد که «آدام بد» در سال 1859، «آسیاب رودخانه فلاس» در سال 1860، «سیلاس مارنر» در سال 1861، «میدل مارچ» در سال 1872 و «دانیل دروندا» در سال 1876 از جمله آن ها هستند. سام مندس کارگردان برجسته بریتانیایی، با اقتباس از کتاب «میدل مارچ » وی فیلمی ساخته است. او دسامبر 1880 از دنیا رفت. 

آلدوس هاکسلی
آلدوس هاکسلی، نویسنده و رمان نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1963 از دنیا رفت. وی سال 1894 در خانواده ای مشهور و ادب دوست به دنیا آمد. هاکسلی از پیشگامان ادبیات مدرن در نیمه اول قرن بیستم محسوب می‌شود و در کارنامه ادبی اش شعر، داستان کوتاه، سفرنامه و مقاله های بسیار به چشم می خورد. او مدتی نیز ویراستاری مجله شعر آکسفورد را بر عهده داشت. وی که از 17 سالگی به ادبیات روی آورد و نخستین کتابش را نوشت که هرگز چاپ نشد، نوشتن را به طور جدی از دهه 1920 آغاز کرد. نخستین رمان وی با نام «زرد کرومی» سال 1921 منتشر شد اما آنچه سبب شهرت او شد کتاب «دنیای قشنگ نو» بود که سال 1932 خلق کرد. «زمان باید بایستد»، «جزیره»، «بوزینه و ذات»، «درهای ادراک» و «وضع بشر» از دیگر کارهای اوست. وی که از سال 1937 ساکن آمریکا شد، سال 1939 جایزه جیمز تیت بلک و سال 1962 جایزه انجمن سلطنتی ادبیات را دریافت کرد. 

سی . اس لوئیس
سی. اس لوئیس، نویسنده نامدار ایرلندی چنین روزی در سال 1963 از دنیا رفت. وی که در سال 1898 به دنیا آمد، نخستین اثرش با نام «دیمر» را سال 1926 منتشر کرد، اما آنچه سبب شهرت او شد خلق مجموعه «سرگذشت نارنینا» بود. « بازگشت زائر»، «از سیاره خاموش»، «پرلاندرا»، «همچون سفر به زهره» و «آن قدر زشت» از دیگر آثار اوست. کتاب «آخرین نبرد» که آخرین کتاب وی از هفت گانه اش است در سال 1957 برنده مدال کارنگی شد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها