سه‌شنبه ۷ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
اطلس الکتروکاردیوگرافی قارونی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

مسمومیت با دیژیتال 

بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال، دردهای شکمی، پسیکوز و دلیریوم از علایم مسمومیت هستند و گزارشهایی در مورد انسداد ورید مزانتریک، ثانوی به مسمومیت با دیژیتال داده شده است. ژینکوماستی یک یا دو طرفه در موارد مصرف دیژیتال و در غیاب مسمومیت ممکن است دیده شود. به ندرت در موارد مسمومیت مزمن با دیژیتال به علت بی‌اشتهایی و کاهش وزن به وجود کارسینوم مشکوک می‌شویم. نورالژی عصب سه قلو (Trigeminal) و ایجاد اسکوتوم از علایم مسمومیت است. دیدن رنگ زرد و آبی از عوارض مسمومیت است. 20 ـ 7% بیماران قلبی بستری در بیمارستان که دیژیتال مصرف می‌کنند، ممکن است علایم مسمومیت با دیژیتال پیدا کنند. رزرپین و سولفات گوانیتیدین شرایط مساعد برای بروز مسمومیت با دیژیتال را فراهم می‌کنند. کلسیم تزریقی ممکن است در بیمارانی که دیژیتال مصرف می‌کنند، موجب آریتمی بطنی شود.
در موارد افزایش یا کاهش سرعت ضربانهای قلب باید به مسمومیت با دیژیتال مشکوک شد،‌ بخصوص در مواردی که بیمار فیبریلاسیون دهلیزی داشته و حالا ریتم وی تنظیم شده است، زیرا ممکن است جدایی دهلیزی ـ بطنی یا تاکی‌کاردی جانکشنال ایجاد شده باشد. بنابراین حتی اگر سرعت ضربانهای بیمار در حد طبیعی و معادل ریتم سینوسی بود، باز هم در صورت شک به مسمومیت باید دارو را قطع نمود زیرا ممکن است بیمار تاکی‌کاردی دهلیزی، بلوک AV، فلوتر دهلیزی یا تاکی‌کاردی بطنی داشته باشد.


صفحه 543/ اطلس الکتروکاردیوگرافی قارونی/ دکتر منوچهر قارونی/ انتشارات ارجمند/ چاپ اول/ سال 1391/ 672 صفحه/ 22000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها