نخستین «جشنواره مهاجرانه» در فرهنگسرای انقلاب برگزار شد
بابایی: ثبت اردوهای جهادی در قالب کتاب حرکت بزرگ اجتماعی است
مراسم افتتاحییه نخستین جشنواره آثار حرکتهای جهادی با عنوان «جشنواره مهاجرانه» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد. دبیر جشنواره مهاجرانه در این مراسم گفت: با توجه به نقش مهم اردوهای جهادی، ثبت و جمعآوری مستندات در قالب کتاب حرکت بزرگ اجتماعی است و میتواند نقش بهسزایی در ترویج فرهنگ سبک زندگی جهادی در جامعه داشته باشد.
دبیر «جشنواره مهاجرانه» گفت: بیتردید یکی از مهمترین و اثربخشترین فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته در دهه اخیر، حرکتهای جهادی در سطح کشور است که از نظر محرومیتزدایی، پیشرفت مناطق محروم و همچنین اثرات سودبخشی بر جهادگران از نظر روحی و روانی اهمیت دارد.
مصطفی بابایی ادامه داد: بر این اساس و با توجه به نقش مهم اردوهای جهادی، ثبت و جمعآوری مستندات این حرکت بزرگ اجتماعی، میتواند نقش بهسزایی در ترویج فرهنگ سبک زندگی جهادی در بین افراد جامعه داشته باشد.
وی افزود: در حوزه آثار مکتوب تا به امروز، آثار ارشمندی مانند کتاب «سفر به جزیره ناشناخته» در زمینه اردوهای جهادی منتشر شده است که این جشنواره میتواند حرکتی مثبت و نیز شروع خوبی برای جمعآوری و ثبت مستندات اردوهای جهادی در سطح کشور باشد.
بابایی با اشاره به بخش آثار مکتوب جشنواره گفت: بخش مکتوب جشنواره در دو قالب ادبی و علمی برگزار میشود که شامل بخشهای خاطرهنویسی، سفرنامه و مقالات علمی مرتبط با فعالیتها و تجربیات اردوهای جهادی است و به عنوان یادداشتهایی از جهادگران در حرکتهای جهادی به رشته تحریر درآمدهاند.
وی با بیان این مطلب که ادبیاتسازی و واژهگزینی با محور گفتمان جهادی از اهداف مهم و تدوین شده این جشنواره است، بیان کرد: انعکاس تاثیرات و دستاوردهای حرکتهای جهادی، معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای عظیم تفکر و روحیه جهادی در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی، ترویج سبک زندگی جهادی در سطح افراد و جامعه، ایجاد زمینه تعامل و تبادل تجربیات و افکار فعالان عرصههای اجتماعی از اهداف «جشنواره مهاجرانه» است که با گردآوری و ثبت نگارش آثار در صدد رسیدن به این اهداف هستیم.
دبیر «جشنواره مهاجرانه»، با اعلام این خبر که آثار برگزیده بخش مکتوب جشنواره در قالب کتابی به عنوان نخستین مجموعه گروههای جهادی در روز پایانی این جشنواره منتشر و رونمایی شود، عنوان کرد: «جشنواره مهاجرانه» به صورت رسمی از امروز 29 آبان ماه تا 16 بهمن ماه سال جاری به جمعآوری آثار رسیده به جشنواره میپردازد و پس از دستهبندی و داوری آثار، در نیمه نخست اسفندماه سال 91، آیین پایانی جشنواره با معرفی آثار برگزیده و اهدای جوایز برگزار خواهد شد.
بابایی با اشاره به این که برای برگزاری این جشنواره نزدیک به 45 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده است افزود: سفر به عتبات عالیات و مشهد مقدس از جوایز ویژه این جشنواره به برگزیدگان خواهد بود.
وی در پایان درباره شیوهای ارسال آثار به جشنواره گفت: علاقهمندان میتوانند آثار مکتوب خود را تا 16 بهمنماه سال جاری از طریق نشانی الکترونیک جشنواره mohajerane@chmail.ir و وب سایت www.mohajeraneha.ir به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
همچنین رییس فرهنگسرای انقلاب اسلامی در این جلسه با اشاره به نشر آثار فعالیتهای گروههای جهادی گفت: نشر ادبیات جهادی و گسترش آن موجب تقویت روحیه جهادی در کشور میشود و میتواند مانند پل ارتباطی بین جهادگران و اقشار مختلف جامعه اثرگذار باشد.
مهدی فروتن با بیان این مطلب که اساسا زندگی جهادی و سبک زندگی جهادی یک الگو برای افراد جامعه است، افزود: برگزاری چنین جشنوارههایی با موضوع معرفی پتانسیلهای اردوهای جهادی، بر ترویج و گسترش این حرکت اجتماعی در جامعه تاثیرگذار خواهد بود.
نخستین «جشنواره مهاجرانه» با همکاری بنیاد طلایهداران جوان و موسسه فرهنگی طبیان تا 16 بهمن ماه سال جاری در فرهنگسرای انقلاب به نشانی بزرگراه شهید نواب صفوی، تقاطع خیابان کمیا شرقی برگزار میشود.
نظر شما