به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان از جایگاه ویژه ای در میان ادب دوستان برخوردارند.
جی.جی.بالارد
جیمز گراهام بالارد، مشهور به جی. جی. بالارد، رمان نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1930 در بندر شانگهای چین به دنیا آمد. در دوران جنگ جهانى دوم که ژاپنىها چین و بندر شانگهاى را تصرف کردند، خانواده بالارد را نیز دستگیر و بعد از حمله به پرلهاربر در سال ۱۹۴۱ آنها را به اردوگاه اسرای غیرنظامى فرستادند. پس از تسلیم ژاپن، خانواده بالارد آزاد شدند و سال ۱۹۴۶ به انگلیس برگشتند. وی را یکی از نویسندگان گونه ادبیات پادآرمانشهری می دانند. مشهورترین رمان او «تصادف» است که در آن توانایی انسانی در نابودی خود بهوسیله فناوری ساخته خودش در فرآیند مکانیکیسازی جهان با استفاده از خودروها بهعنوان نمادها، به نمایش گذاشته میشود. دیوید کراننبرگ - کارگردان کانادایی – با اقتباس از این کتاب ، فیلمی جنجالبرانگیز و به نظر بعضی بسیار آزاردهنده- ساخته است . بالارد سال 2009 چشم از جهان فروبست.
هنریک سینکیویچ
هنریک سینکیویچ، رمان نویس و روزنامه نگار لهستانی چنین روزی در سال 1916 برای همیشه آرمید. وی که سال1846 در روستایی در غرب لهستان به دنیا آمد، در نوشتن رمان های تاریخی بسیار شهرت داشت و از معروف ترین آثار تاریخی وی می توان به «با آتش و شمشیر»، «توفان» و «آتش در جلگه» اشاره کرد. شاهکار ادبی وی با عنوان «کجا می روی؟» سال 1905 برنده جایزه نوبل شد. این اثر در مدت کوتاهی به 50 زبان ترجمه شد و بسیاری از ادیبان آن را از برترین آثار ادبی قرن می دانند. از دیگر آثار وی می توان به «فرزندان خاک» و «سلحشوران صلیب» اشاره کرد.
ویلهلم رابه
ویلهلم رابه، نویسنده آلمانی چنین روزی در سال 1910 از دنیا رفت. وی سال 1831 در اشرزهاوزن دیده به جهان گشود. پس از این که مدرسه و همچنین دوره کارآموزی کتابداری را در ماگده بورگ نیمهکاره رها کرد، تلاش کرد تا دیپلم خود را بگیرد. او سال 1856 به عنوان دانشجوی مهمان سر کلاسهای زبانشناسی در برلین حاضر می شد و در همین دوران نخستین رمان خود را منتشر کرد. از آنجا که درآمد او از طریق نویسندگی بود، زیاد کار میکرد و بیشتر کارهایش با نام مستعار «یاکوب کوروینوس» منتشر می شد. وی هشت سال آخر عمر خود دست از نویسندگی برداشت و چندین سفر کرد. «وقایع نگاری کوچه اشپرلینگ»، «دانشگاه قدیمی» و «بهار» از آثار اوست.
ماریان مور
ماریان مور، شاعر مدرنیسم آمریکایی چنین روزی در سال 1887 در میزوری به دنیا آمد. نخستین اشعار وی سال 1915 به چاپ رسید. او در سال 1951 برای کتاب شعرش با عنوان « مجموعه اشعار» برنده جایزه پولیتزر و جایزه کتاب ملی آمریکا شد. «با این وجود»، «صورت»، «شعر و نقد» از دیگر آثار اوست. وی فوریه 1972 از دنیا رفت.
رنه گنون
رنه گنون، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1886 در بلوئا پاریس دیده به جهان گشود. کتاب های وی به بیش از 20 زبان زنده دنیا ترجمه شده است. سال 1921 نخستین کتاب وی با عنوان «مقدمه ای عمومی بر مطالعه عقاید هندو» منتشر شد که به عنوان نقطه عطفی در پژوهش های مربوط به آموزه های شرقی در غرب شناخته شد. وی سال 1930 به مصر رفت و مسلمان شد و با نام شیخ عبدالوحید مشهور شد. «شرق و غرب» و «سه چیز بزرگ» از دیگر آثار اوست. وی سال 1951 از دنیا رفت.
الیزابت جرج اسپیر
الیزابت جرج اسپیر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1995 از دنیا رفت. وی سال 1908 در ماساچوست دیده به جهان گشود. او برای کودکان می نوشت و برای رمان های تاریخی اش جوایز ادبی بسیاری را به خود اختصاص داد. او که دو بار مدال نیوبری را از آن خود کرد یکی از 100 نویسنده برتر کودکان در آمریکا محسوب و بسیاری از داستان هایش در کتاب های درسی مدارس آمریکایی تدریس می شود. نوشته های وی که بر مبنای تجربه زندگی او با مادرش بود، نخستین بار در مجلات به چاپ رسید و نخستین رمانش سال 1957 روانه بازار شد. «در سرزمین سرخ پوست» و «صدای سگ آبی» از جمله آثار اوست.
پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۳
نظر شما