به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هارمونی دانشی است که از خصوصیات آکوردها و توانایی پیوندشان با یکدیگر با توجه به ارزشهای ساختمانی ملودیک و وزنی آنها بحث میکند؛ به عبارت دیگر این علم برای چند بخشی کردن موسيقی بر پايه خصوصيتهای آکوردها و چگونگی وصلشان به يکديگر به قصد ساختن ملودی به کار میرود.
کسانی که قصد فراگیری علم هارمونی را دارند، بايد به تئوری بنيادی موسيقی احاطه کامل داشته باشند. همچنین در آغاز هارمونی باید يک دانش مقدماتی به نام آکوردشناسی را فرا گرفت.
كتاب «هارمونی کلاسیک» نوشته چارلز هربرت کیتسون، سه فصل دارد؛ فصل اول به كارهای تمرينی در تربيت گوش و شناخت آكوردها میپردازد. فصل دوم شامل آكوردهای هفتم دياتونيک، موارد استفاده خاص آكوردهای هفتم دياتونيک و چند بخش ديگر است.
فصل سوم کتاب نیز شامل مباحث مربوط به آكوردهای «كروماتيک روتنيک» سهصدایی و آكوردهای هفتم و چند بخش ديگر است.
چاپ دوم کتاب «هارمونی کلاسیک» از سوی انتشارات نیلوفر در 352 صفحه و بهای 12 هزار تومان منتشر شد.
مصطفی کمال پورتراب از چهرههای نامآشنای موسیقی ایرانی است که در سال 1387 به عنوان چهره ماندگار موسیقی ایران برگزیده شد. مشهورترین کتاب تالیفی او «تئوری موسیقی» است که تاکنون بیش از 30 بار تجدید چاپ شده است.
از دیگر کتابهای پورتراب میتوان به «مقدمهای بر مبانی آهنگسازی»، «آهنگهای برگزیده برای پیانو» اشاره کرد.
«کنترپوان بهزبان ساده» نوشته اچ. سی. ال. استاک، «تجزیه و تحلیل موسیقی برای جوانان» نوشته لئونارد برنستاین، «هارمونی بر روی شستیهای پیانو» نوشته کارل پدرن، «تکالیف و حل مسایل تئوری موسیقی و تعلیم خط و خوشنویسی» نوشته اتوره پوتسولی، «موسیقی مدرن» نوشته موریس لورو، «زندگی پراضطراب چایکوفسکی» نوشته هربرت ولستوک و «هارمونی مدرن؛ توضیح و کاربرد آن» اثر ایگلفیلد هال از کتابهایی هستند که به قلم پورتراب ترجمه و منتشر شدهاند.
سهشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۱
نظر شما