دکتر حاتمی مهمترین اهداف نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی را تجهیز کتابخانهها، تامین منابع به روز و جدید، آشنایی و تعامل بیشتر ناشران و کتابداران، ایجاد انگیزه بیشتر براي نشر کتابهای جدید برای ناشران و تالیف کتابهای همگام با علم روز دانست و گفت: تعامل متقابل ناشران، مراکز علمی، تخصصی و دانشگاهی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهار سال گذشته و همچنین استقبال گسترده از نمایشگاه از سوی ناشران و کتابخانهها دلایلی هستند که اهمیت این نمایشگاه را نشان میدهند.
مدیرمسوول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در ادامه، تخصیص یارانه به مراکز علمی، تخصصی و دانشگاهی را از مهمترین اهداف نمایشگاه دانست و گفت: برگزاری نمایشگاه با این روش، ویترین بسیار خوب و جهت یافتهای برای به نمایش گذاشتن آثار ناشران و از طرفی تامین نقدینگی مناسب برای آنان است.
وی در ادامه افزود: در سالهای گذشته که یارانه کاغذ برای چاپ کتابهای جدید حذف شد، انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی سعی کرد با طرح و برنامهریزی برگزاری نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی در قالب تخفیف 50درصد، یارانه حذف شده کاغذ در سالهای گذشته را به دست مصرف کننده واقعی آن یعنی کتابخانهها برساند.
حاتمی یکی دیگر از مشکلات برگزاری پنجمین نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی را هزینه بالای اجاره مکانهای نمایشگاهی دانست و گفت: مبالغ بالا در حوزه اقتصاد نشر قابل توجيه نيست.
مدیرمسوول انجمن در پاسخ به این سوال که «آیا مبلغ یارانه نمایشگاه سال گذشته پرداخت شده ؟» اظهار کرد: با وجود وعدههای متوالی به ناشران برای پرداخت یارانه چهارمین نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی که در آبان ماه 1390 در بوستان گفتگو برگزار شد، تاکنون پرداختی صورت نگرفته است که این موضوع ممکن است به علت عدم تخصیص بودجه باشد.
در پایان حاتمی اظهار امیدواری کرد پنجمین دوره نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی نهایتا تا اوایل بهمن ماه 1391 برگزار شود.
نظر شما