جایزه مدیسی که یکی از مهم ترین جوایز ادبی فرانسه است، برندگان 2012 خود را در بخش های بهترین رمان فرانسوی، بهترین رمان خارجی و بهترین مقاله معرفی کرد.-
امانوئله پیریر برای رمان «افسون عمومی» عنوان بهترین کتاب فرانسه در سال 2012 را کسب کرد و آوراهام بی.یهوشوا برای رمان «عطف به ماسبق» عنوان بهترین رمان خارجی را از آن خود کرد و دیوید فن ریبروک نیز برای «کنگو؛ یک تاریخ» به عنوان بهترین مقاله انتخاب شد.
به گفته دومینیک فرناندس رییس گروه داوری، برنده امسال با کسب هشت رای از 10 رای در دور نخست رای گیری به عنوان برنده قاطع انتخاب شد.
خانم مانوئله پیریر که متولد 1969 است و در لیون زندگی می کند، گفت از دریافت این جایزه برای دید جادویی به جهان، بسیار خوشنود است و این نشانه آزادی است که به او امکان می دهد تا در جهان پریان سیر کند. وی افزود پنج سال برای نوشتن این رمان زمان صرف کرده است.
وی تحصیل کرده رشته تجارت و فلسفه است و با نوشتن مقالاتی برای روزنامه های ادبی و شعر کار ادبی اش را شروع کرد. نخستین رمان او با عنوان «یخ زدن و گداختن، و دیگر رفتارهایی که در پی آن می آید» سال 2000 منتشر شد و سال 2001 «لباس های من کتانی نیستند» منتشر شد و سال 2006 «چگونه زمین را جابه جا کنیم» به بازار آمد.
او با کتاب «افسون عمومی» رفتن به جهان داستانی از یک جهان داستانی دیگر را دنبال می کند و از دنیای وب، گزارشگری، ایمیل و ...استفاده می کند.
گروه داوری که فردریک میتران وزیر پیشین فرهنگ فرانسه نیز یکی از اعضای آن بود، آوراهام بی.یهوشوا را برای رمانی با عنوان «عطف به ماسبق» که رمانی درباره دشواری های آفرینش هنری است، انتخاب کرد. این نویسنده که متولد بیت المقدس و از منتقدان رژیم صهیونیستی است هنگام دریافت جایزه به شوخی گفت این به معنی تسلط مافیای یهودی در گروه داوری نیست.
دیود فن ریبروک نویسنده و تاریخ نگار هلندی-بلژیکی نیز که برای «کنگو؛ یک تاریخ» جایزه بهترین مقاله را دریافت کرد گفت این کتاب حاصل 6 سال کار و تحقیق است. وی در این کتاب تاریخ چندین هزار ساله کنگو را که زمانی در تسلط بلژیک بود و اکنون به عنوان جمهوری دموکراتیک کنگو شناخته می شود، بیان کرده است.
با این انتخاب روشن شد که پاتريك دوويل نویسنده رمان «طاعون و وبا» که درهمه فهرست های ادبی امسال فرانسه حضور داشت و دیروز جایزه فمینا را دریافت کرد، نتوانست موفقیت آلکسیس ژنی را که سال پیش همه جوایز ادبی مهم را به نام خود کرد، تکرار کند. فيليپ ديژان هم دیگر نویسنده ای بود که احتمال زیادی می رفت تا با رمان «اوه...» به عنوان برنده جایزه مدیسی انتخاب شود.
«هزار برگ» اثر لسلي كاپلان، «خوشبختي بلژيكيها» اثر پاتريك روژيه و «خائنان» اثر عبدالله تايا دیگر نامزدهاي دریافت جايزه بهترين رمان فرانسوي مدیسی بودند.
فهرست نهایی بخش بهترین رمان خارجی نیز به جز کتاب برنده شامل «ببر، ببر!» اثر مارگو فراگوسو، «گيجي بيخوابي» اثر آنتونيو لوبو آنتونس، «گناهكاران» اثر فرديناند فون شيراخ و «آوار اشيايي كه فرو ميريزند» اثر خوان گابريل واسكز بود.
در بخش مقاله نیز «زندگينامه خودنوشته اشيا» اثر فرانسوا بون، «اوبريس: كارخانه هيولا در هنر مدرن» اثر ژان كلر، «پيرمردها» اثر ايوان آلچين، «چراغ جادويي مولوتوف» اثر راشل پولونسكي و «فرهنگ عاشقانه موسيقي» اثر آندره توبوف دیگر نامزدهای بخش نهایی بودند.
نظر شما