شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۴
ارتقاي سرانه مطالعه كشور مستلزم عادت به مطالعه در كودكي است

آيين اختتاميه نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها با شعار «رسانه؛ كلام صادقانه، نگاه منصفانه» عصر امروز (13 آبان) در مصلاي امام خميني(ره) برگزار شد. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم با اشاره به غرفه «كودك و نوجوان» اين نمايشگاه گفت: اگر مي‌خواهيم سرانه مطالعه در كشور افزايش يابد، بايد از كودكي شروع كنيم.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، سيدمحمد حسيني در اين مراسم ضمن قدرداني از اهتمام جدي مطبوعات و خبرگزاري‌ها براي برپايي نوزدهمين نمايشگاه مطبوعات، از حضور گسترده رسانه‌ها در اين دوره خبر داد و اظهار كرد: سعي كرده‌ايم تا در كتابخانه‌هاي كل كشور جايگاه ويژه‌اي را به كودكان و نوجوانان با هدف تشويق آن‌ها به مطالعه كتاب و مطبوعات اختصاص دهيم.

وي با بيان اين‌كه در اين كتابخانه‌ها كتاب‌هاي متعددي ارايه شده‌اند، افزود: كودكان و نوجوانان با اين اقدام با انواع كتاب‌ها، مطبوعات و نشريات ارتباط برقرار مي‌كنند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي عنوان كرد: نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها فضاي مناسبي را براي معرفي توانمندي‌هاي مطبوعات و خبرگزاري‌ها فراهم كرد.

حسيني عنوان كرد: استقبال بيش از يك ميليون نفري مردم بيانگر اين موضوع‌اند كه هر اندازه مديران و مسوولان فرهنگي به اين حوزه اهتمام داشته باشند، مردم نيز استقبال خواهند كرد.

وي بيان كرد: در اين دوره از نمايشگاه شاهد برپايي نشست‌هاي تخصصي و علمي حوزه رسانه، موضوعات روز رسانه و مباحث سياسي بوديم. در اين نمايشگاه مباحث مربوط به انتخابات رياست جمهوري مبني بر اين‌كه رييس جمهور آينده بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد و چه فعاليت‌هايي را در دستور كار خود قرار دهد، مطرح شد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌كه نوزدهمين نمايشگاه مطبوعات مركز خبررساني محسوب مي‌شود، گفت:‌ در اين نمايشگاه چهره‌هاي برجسته دانش‌آموزان، مديران و مسوولان فرهنگي حضور داشتند. همچنين فضاي نمايشگاه عطرآگين بود به اسامي و چهره‌هاي شهدا. تالار شهدا از  غرفه‌هاي اين دوره از نمايشگاه بود كه با هدف تجديد عهد و پيمان اهالي رسانه با شهدا برپا شده بود.

حسيني ادامه داد: «رحمة‌ للعالمين» عنوان غرفه ديگر از اين نمايشگاه بود. اين غرفه پاسخي عليه غرب و هتك حرمتي كه نسبت به پيامبر اكرم (ص) صورت گرفته است، محسوب مي‌شود. همچنين در اين نمايشگاه بحث رسانه و سبك زندگي مطرح شد كه مي‌تواند سرآغازي باشد براي اهالي رسانه تا در اين حوزه نيز فعاليت كنند.

وي با بيان اين‌كه اين نمايشگاه، گذشته مطبوعات را در معرض ديد عموم قرار داده بود، عنوان كرد: از ديگر بخش‌هاي مختلف نمايشگاه مي‌توان به «نگارستان مطبوعات» و «موزه مطبوعات» اشاره كرد كه با استقبال چشمگيري از بازديدكنندگان مواجه شده بودند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: در اين دوره از نمايشگاه تنديس‌هايي از شخصيت‌هاي برجسته مطبوعات گذشته ارايه شده بود كه از آن ميان مي‌توان به سيد جمال‌الدين اسد آبادي، دهخدا و جلال آل احمد اشاره كرد. اين عمل زمينه معرفي اين شخصيت‌ها را براي دانش‌آموزان فراهم كرد.

حسيني اظهار كرد: غرفه «عكس شهروندي» اين دوره از نمايشگاه مطبوعات نيز با استقبال چشمگيري مواجه شده بود. امروز از برگزيدگان عكس‌هاي برجسته تجليل خواهد شد.

وي با بيان اين‌كه همزمان با برپايي نوزدهمين نمايشگاه مطبوعات حدود 10 خبرگزاري مجوز دريافت كرده‌اند، گفت: انتظار ما از اين خبرگزاري‌ها اين است كه بيش از گذشته در حوزه اطلاع‌رساني، دقيق و صادق باشند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: بر اين باوريم كه فضاي نمايشگاه مطبوعات و بازتاب آن در سطح جامعه باعث افزايش سرانه مطالعه نشريات مي‌شود. همچنين زمينه‌هاي ايجاد انگيزه در اهالي قلم براي ارايه مطالب خود در اين نشريات را فراهم مي‌كند.

حسيني با بيان اين‌كه ما همواره در دولت و دنيا تاكيد داريم كه بايد ارتباط بيشتري با خبرنگاران برقرار شود، بيان كرد: چهره‌هاي برجسته سياسي، اقتصادي و فرهنگي با حضور در اين دوره از نمايشگاه و مشاهده شيوه انعكاس صحبت‌هايشان در مطبوعات و نشريه‌ها متوجه شدند كه بايد پاسخگوي فعاليت‌هاي خود باشند.

وي در پايان براي استمرار ارتباط ميان مطبوعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ابراز اميدواري كرد.

محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از ديگر سخنرانان اين مراسم بود. وي ضمن خسته نباشيد به اهالي رسانه گفت: اين سوال همواره باقي مي‌ماند كه به راستي ما كه هستيم؟ ما مجموعه‌اي از كساني هستيم كه براي مردم حرف مي‌زنيم. اتفاق‌ها و رفتارها را به چشم و گوش مردم نزديك مي‌كنيم و رسالتمان آگاهي‌بخشي است.

معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: اهالي رسانه در اين ملك متمدن كه هزاران سال هم‌زيستي را در خود دارد و پايبند به آموزه‌هاي حيات‌بخش ديني است، اصحاب نخبه اين كشورند. كساني كه چون براي مردم مهم‌اند پس حرف‌هايشان شنيدني و باوركردني است.

محمدزاده با بيان اين‌كه اصحاب رسانه مهم‌اند، عنوان كرد: اين جايگاه مهم بودن را مردم به اصحاب رسانه عطا كرده‌اند. شعار اين دوره از نمايشگاه مطبوعات تنها يك توصيه اخلاقي نيست بلكه هويت و اهميت ما در گرو اين شعار است.

وي ادامه داد: شعارها اغلب راهكارهايي براي عمل ترسيم مي‌كنند. به‌يقين بهره اين شعار در درجه نخست براي اصحاب رسانه و خود رسانه است. جامعه ما از اصحاب رسانه صداقت مي‌طلبد چون آن‌ها را ديده‌بان خود مي‌داند.

معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اين‌كه اصحاب رسانه بايد منفعت و مصلحت همه مردم را در نظر بگيرند، عنوان كرد: مردم تنها گروه كوچكي كه با ما هستند، نيستند. يك خبر وقتي مخابره مي‌شود ديگر متعلق به خبرنگار نيست بلكه مالك واقعي آن همه مردم‌اند. بنابراين، خبرنگاران بايد صداقت را بيش از پيش پيشه خود قرار دهند و براي دلخوشي بخشي از مردم، بخش ديگر از مردم را نرجانند.

محمدزاده در ادامه سخنانش با بيان اين‌كه خبرنگاران بايد سرمايه پشتيباني مردم را همواره همراه خود داشته باشند، گفت: آن‌ها بايد در تحليل‌هايشان نگاه منصفانه داشته باشند چرا كه نگاه غيرمنصفانه به رابطه ميان رسانه و مردم خدشه وارد مي‌كند.

وي ضمن قدرداني از همه خبرگزاري‌ها، روزنامه‌نگاران، مديران مسوول نشريات، پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني، غرفه‌داران و ميهمانان خارجي اظهار كرد: خوبي‌هاي نمايشگاه متعلق به همه شركت‌كنندگان است و بدي‌ها و كاستي‌هاي نمايشگاه را بر ما ببخشاييد.
 
معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان گفت: اميدوارم اين نمايشگاه افق‌هاي روشني را پيش‌روي شما بگشايد. به نظرم نمايشگاه بسيار نمايشگاه خوبي محسوب مي‌شود چرا كه حضور ميليوني جمعيت را در خود جاي داده بود.

سخنران بعدي اين آيين، احمد عبدالقادر، از گروه روزنامه‌نگاران كشور «كنيا» بود. وي از ملت ايران به خاطر برگزاري چنين نمايشگاهي تشكر كرد و گفت: در اين دوره از نمايشگاه مطبوعات از 30 كشور جهاني گردهم جمع شده بوديم. 

عبدالقادر افزود: تشكرات ويژه خودم را به سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران و محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تقديم مي‌كنم.

وي ادامه داد: مردم ايران بسيار مهمان‌نوازند. اين موضوع را هم در زمان برپايي نوزدهيمين نمايشگاه مطبوعات و هم در هنگام قدم زدن در خيابان‌هاي اين شهر متوجه شدم.

اين روزنامه‌نگار كنيايي افزود: بايد به صراحت بگويم كه بعد از اين‌كه ايران و ايراني‌ها را ديدم كاملا نظرم نسبت به ايران تغيير كرد و متوجه شدم كه ايران با آن‌چه غربي‌ها مي‌گويند، متفاوت است. وضعيت و امكاناتي كه در ايران و جاده‌هاي آن وجود دارد با كشورهاي غربي برابري دارد.

عبدالقادر با اشاره به نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها گفت: مديريتي كه در اين نمايشگاه وجود دداشت در هيچ جاي دنيا نديدم. تصور مي‌كنم كشورهاي ديگر حسوديشان شود كه ايران توانسته چنين نمايشگاهي را برگزار كند. اين نمايشگاه كاملا با انتظارات ما برابر و حتي بيشتر است.

وي در پايان گفت: ما به هنگام بازگشت به كشورمان چيزهاي زيادي از اين نمايشگاه يادگرفته‌ايم كه بايد آن‌ها را عرضه و اجرا كنيم. اميدوارم در سال‌هاي آينده خودكفايي بيشتري در حوزه خبررساني پيدا كنيم.

نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها امروز (13 آبان) ساعت 20 به كار خود پايان مي‌بخشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط