چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۵
کتاب «اساطیر جهان» منتشر می‌شود

کتاب «اساطیر جهان» با ترجمه ابوالقاسم اسماعیل‌پور به زودی از سوی نشر اسطوره به چاپ می‌رسد. در این اثر اساطیر ملل مختلف از دیدگاه مردم‌شناسی به قلم گروهی از نویسندگان جهان بررسی و تحلیل شده‌اند. این کتاب در قطع رحلی، به صورت مصور و دربرگیرنده تصاویر اسطوره‌ای است.-

اسماعیل‌پور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره کتاب «اساطیر جهان» توضیح داد: این کتاب را در طول دو سال از زبان انگلیسی به فارسی ترجمه کرده‌ام. این کتاب زیر نظر «ویلیام داتی» و از سوی گروهی از نویسندگان نوشته شده است.

وی ادامه داد: در این کتاب اساطیر ملل مختلف مانند اساطیر ایرانی، هندی، یونانی یا اسطوره‌های مربوط به سرخپوستان، با دیدگاه مردم‌شناسی بررسی و تحلیل شده‌اند. این کتاب در 415 صفحه قطع رحلی و به صورت مصور و دربرگیرنده تصاویر اسطوره‌ای به چاپ می‌رسد.

این اسطوره‌پژوه افزود: این کتاب در سال 2005 به چاپ رسیده و در هر فصل اسطوره یکی از ملل به صورت تخصصی نوشته شده است.

وی در ادامه اشاره‌ای به آخرین کتاب منتشر شده‌اش داشت و گفت: «زیر آسمانه‌های نور» با عنوان فرعی جستارهای اسطوره‌پژوهی و ایران‌شناسی، آخرین کتاب منتشر شده‌ام است که از سوی نشر قطره به چاپ رسید. 

اسماعیل‌‍‌پور اظهار کرد: بخش نخست این اثر به مبحث نقد اسطوره‌ای اختصاص دارد و به موضوعات اسطوره و شعر یا اسطوره و هنر نیز می‌پردازد.

وی به مطالب بخش اسطوره و شعر اشاره و تشریح کرد: در این بخش مطالبی درباره نقد اسطوره‌ای شعر و با تاکید بر اشعار سه شاعر معاصر ارایه شده‌ است. «اسطوره‌پردازی در شعرهای نیما یوشیج»، «نقد اسطوره‌ای شعرهای سهراب سپهری» و «اسطوره‌ در شعرهای احمد شاملو» عنوان مطالب این بخش هستند که از دیدگاه جدیدی به آن‌ها پرداخته‌ام.

این مترجم در پایان افزود: دیگر مطالب این کتاب درباره اسطوره‌های ایرانی و اسطوره‌های «شاهنامه» یا مباحث ایران‌شناسی و جشن‌های کهن ایرانی است که در 300 صفحه ارایه شده‌‌‌اند.

ابوالقاسم اسماعیل‌پور، اسطوره‌پژوه، مترجم و شاعر متولد ۱۳۳۳ در بابل و فارغ‌التحصیل دکتراى فرهنگ و زبان‌هاى باستانى از دانشگاه تهران است. نخستین اثر او با عنوان «شلی و دفاع‌نامه گیاه‌خواری» در سال ۱۳۵۴ در تهران منتشر شد.

وی اکنون دانشیار دانشکده ادبیات و علوم انسانى دانشگاه شهید بهشتى تهران و استاد مدعو دانشگاه مطالعات بین المللى شانگهاى  است. او همچنین عضو پیوسته انجمن انسان‌شناسان ایران، هیات تحریریه مجله انسان‌شناسى دانشگاه تهران، عضو هیات تحریریه مجله علوم انسانى و اجتماعى دانشگاه مازندران، عضو انجمن ایران‌شناسى اروپا و عضو انجمن بین‌المللى مطالعات مانوى نیز هست.

از آثار تالیفى او مى‌توان به کتاب‌هاى «اسطوره آفرینش در آیین مانى»، «اسطوره بیان نمادین»، «ادبیات مانوى» (با همکارى مهرداد بهار)، «سرودهاى روشنایى» (شعر ایران باستان و میانه و سرودهاى مانوى) و «Manichaean Gnosis» اشاره کرد.

اسماعیل‌پور همچنین ۱۶ کتاب در زمینه اسطوره و شعر ترجمه کرده است که «هنر مانوى»، «زبور مانوى»، مجموعه ۶ جلدى «دانشنامه اساطیر جهان»، «آیین گنوسى و مانوى»، «اسطوره»، «ضمیر پنهان»، «رویاها»، «درخت درون» (برگزیده اشعار اکتاویوپاز، «سنگ خورشید و دامنه شرق» (مجموعه اشعار اکتاویوپاز در دو جلد) و «میان خورشیدهاى همیشه» (برگزیده شعر جهان)،  از جمله آن‌ها به شمار می‌‌آيند.

همچنین «بر سنگفرش بی‌بازگشت»، «هر دانه شن» و «تا کنار درخت گیلاس» عنوان مجموعه شعرهای منتشر شده این شاعرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط