جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۷
تبيين سلسله مراتب وجود در «حجيت معنوی و قدرت دنيوی»

«حجيت معنوي و قدرت دنيوي» عنوان كتاب يكي از پيشگامان سنت‌گرايي است كه احمد قطبي‌ميمندي آن را در دست ترجمه دارد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين كتاب از آثار مقدماتي در حوزه سنت‌گرايي است كه نويسنده آن سعي دارد دليل پرداختن به سنت‌گرايي در جهان مدرن را مشخص كند.

احمد قطبي‌ميمندي كه ترجمه اين اثر را بر عهده داشته است، درباره آن به ايبنا گفت: رنه گنون، نويسنده اين اثر تاكيد زيادي بر سلسله مراتب وجود دارد كه در زندگي اجتماعي و سياسي نيز بازتاب مي‌يابد.

وي توضيح داد: سلسله مراتب، يكي از آموزه‌هاي اصلي مورد تاكيد سنت‌گراهاست. از نظر آنان سلسله مراتب جوهره اصلي سنت است و در تمام تمدن‌هاي سنتي هم وجود داشته است.

قطبي‌ميمندي افزود: مقصود از سلسله مراتب وجود اين است كه هستي سلسله مراتبي دارد كه متعالي‌ترين مرتبه آغاز مي‌شود و به نازل‌ترين مرتبه مي‌رسد. بين اين دو مرتبه، مراتب متعددي هستند كه واسطه ميان مرتبه‌هاي عليا و سفلاي هستي‌اند.

وي اين آموزه را در همه وجوه زندگي انسان منعكس دانست و گفت: هر موضوعي كه به آن معرفت مي‌يابيم، متعلق به يكي از مراتب هستي است و انساني كه داراي اين معرفت شود، علمي را به دست مي‌آورد كه آن مرتبه از هستي را در او محقق مي‌كند.

اين مترجم ادامه داد: براي مثال اگر فردي به مرتبه فرشتگان معرفت پيدا كند، متصف به صفات آن مرتبه مي‌شود. به اين صورت است كه در ميان انسان‌ها نيز به واسطه استعدادهايشان اين سلسله مراتب وجود تحقق پيدا مي‌كند.

وي انعكاس سلسله مراتب وجود در زندگي انسان را به صورت طبيعي سبب محقق شدن يك سلسله مراتب اجتماعي دانست و گفت: گنون در اين كتاب اين فرايند را نشان مي‌دهد. گنون معتقد است براي به دست آوردن دوباره شناخت حقيقي كه در غرب از دست رفته است، بايد معرفت هندوئيسم را به كار بست. 

قطبي‌ميمندي از احتمال سپردن اين اثر به نشر پرسش خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها