کارلو کلودی، نیکوس کازانتزاکیس و اندور موشن از چهره های برجسته ادبی هستند که نام آن ها با روزی چون امروز گره خورده است.-
اندرو موشن
سر اندرو موشن متولد 26 اکتبر 1952 شاعر، رمان نویس و بیوگرافی نویس بریتانیایی است که از سال 1999 تا 2009 ملک الشعرای این کشور بود. موشن بنیانگذار آرشیو شعر به عنوان یک منبع آنلاین شد تا شاعران بتوانند اشعارشان را به صورت شنیداری در آنجا ضبط و ثبت کنند. وی وقتی 24 سال داشت و دانشجوی زبان انگلیسی در دانشگاه هال بود، نخستین مجموعه شعرش را منتشر کرد. او پس از درگذشت فیلیپ لارکین زندگینامه وی را نوشت و با درگذشت تدهیوز، ملک الشعرای بریتانیا شد. وی جوایز متعددی دریافت کرده و در سال 2009 به دریافت لقب «سر» مفتخر شده است. «عشق در یک زندگی»، «بهای هر چیز» و «یک داستان طولانی» از مجموعه اشعار اوست. او چهار عنوان بیوگرافی و خاطره و پنج عنوان رمان نیز در کارنامه اش دارد که «نقره» جدیدترین آنها متعلق به سال 2012 است.
نیکوس کازانتزاکیس
نیکوس کازانتزاکیس نویسنده، شاعر، خبرنگار، مترجم و جهانگرد یونانی که در چنین روزی از سال 1957 درگذشت، وی ۱۸۸۳ در شهر هراکلیون کرت به دنیا آمد. نیکوس کازانتزاکیس ناظر جنگهای داخلی اسپانیا بود و به چین و ژاپن، مصر و بیتالمقدس، ایتالیا وانگلستان، اتریش و قبرس و فرانسه مسافرت کرد. نیکوس کازانتزاکیس به تناوب تحت تأثیر جریانات مختلف و زمانهای متفاوت قرار گرفت که میتوان از مسیحیت، بودیسم، فلسفه فریدریش نیچه، هانری برگسن، هنری جیمس، آرتور شوپنهاور نام برد. وی به مارکسیسم - لنینیسم گرایش داشت ولی هیچگاه عضویت هیچ حزب کمونیستی را نپذیرفت. او در سال ۱۹۰۶ میلادی با کسب درجه دکتری در رشته علوم قضایی فارغ التحصیل شد و بعد در کالج فرانسه به تحصیل علوم سیاسی پرداخت و در جلسات درس برگسن با علاقه مندی شرکت کرد. در جنگ بالکان وارد ارتش یونان شد و علیه دشمن مبارزه کرد و پس از جنگ، شغل مدیریت کل را در وزارت اموراجتماعی پذیرفت و چندی نیز نماینده سازمان یونسکو در پاریس بود. در سال ۱۹۴۷ میلادی یونان را به مقصد جزایر آنتیب ترک کرد تا به فعالیتهای ادبی خود ادامه دهد. آثار وی به بیشتر زبانها ترجمه شده و «اودیسه» که دنباله ای بر شاهکار هومر است از 33 هزار و 333 بیت هفدهسیلابی ترکیب شده و سرودن آن 10 سال طول کشید. کتاب کوچک و صد صفحهای «سیر و سلوک» که سال ۱۹۲۳ منتشر شد، اساس تفکرات فلسفی نویسندهاست. «زوربای یونانی» که فیلمی نیز به همین نام از روی آن ساخته شد، یکی دیگر از آثار جهانی او است. وی با نوشتن کتابهای «مسیح بازمصلوب» یا «رنجهای یونانی»، کلیسای کاتولیک و ارتدکسها را به انتقاد گرفت. «سودوم و گومورا»، «آخرین وسوسه مسیح» و «گزارش به خاک یونان» از دیگر آثار اوست.
«آخرین وسوسه مسیح» به کارگردانی مارتین اسکورسیزی و «برادر خورشید خواهر ماه» با اقتباس از کتاب «سرگشته راه حق» از دیگر فیلم هایی هستند که با اقتباس از اثار او ساخته شده اند. بر سنگ گور او نوشته شده: « نه آرزویی دارم، نه میترسم. من آزادم.»
کارلو کلودی
کارلو کلودی با نام اصلی کارلو لورنزینی که به عنوان خالق «پینوکیو» شناخته می شود، روزنامه نگار، منتقد و نویسنده کتابهای آموزشی در روزی چون امروز از سال 1890 درگذشت. وی که متولد سال ۱۸۲۶ میلادی در فلورانس بود، با موفقیت کتاب «پینوکیو» که به قصد سرگرم ساختن کودکان نوشت، جزو بزرگترین نویسندگان آثار ادبی کودکان محسوب میشود. کارلو در جوانی وارد مدرسه علوم دینی شد و با این که به سیاست علاقه بیشتری داشت، تا ۱۷ سالگی در آنجا ماند. وی ۲۰ ساله بود که با نوشتن مقالهای برای یک انتشاراتی پر قدرت فلورنتینی وارد حیطه نویسندگی شد و در ۲۲ سالگی در کشاکش درگیریهای ایتالیا به یک روزنامه نگار بدل شد. او پس از چند سال همکاری با نشریات گوناگون و کسب شهرت، خود به انتشار نشریه ای فکاهی اقدام کرد که سال ۱۸۴۸ آغاز به کار کرد اما خیلی زود پس از شورشهای همان سال به وسیله اداره سانسور تعطیل شد. کلودی در طول دهه ۱۸۵۰ نیز به عنوان یک نویسنده و نمایشنامه نویس به کار ادامه داد و در این زمینهها به موفقیتهای چشمگیری دست یافت. او بعدها جذب ادبیات کودکان شد و به ترجمه قصه شاه پریان چالز پرو، نویسنده فرانسوی، به زبان ایتالیایی پرداخت. کلودی سپس فعالیتهایش را با طراحی یک مجموعه کتاب آموزشی برای مدارس ادامه داد. در این کتابها که با مهارت فوق العاده نوشته شده بودند، آموزش با داستان گویی همراه بود. آثاری چون «جانی»، «تاینی»، «کتاب حساب جانی»، «کتاب دستور زبان جانی»، «سفر جانی به ایتالیا» و «فانوس جادویی جانی» از آثار اوست که حرکتی جدید در سیستم آموزشی تازه تاسیس شده ایتالیا پدید آورد. او سال ۱۸۸۱ پایه یکی از نخستین مجلات ایتالیایی مخصوص کودکان را پیریزی کرد که ماجراهای پینوکیو در آن چاپ شد.
نظر شما