چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۹
بررسی سازگاری و تقابل عقل و دین در يك كتاب

نویسنده کتاب «عقل و دین از منظر روشنفکران دینی معاصر» گفت: در این اثر یکی از موضوعات اصلی فلسفه دین یعنی رابطه عقل و دین را بررسی کرده و به این موضوع پرداخته‌ام که آیا عقل و دین با هم سازگاری دارند یا در تقابل یکدیگرند.-

دکتر محمد جعفری، عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، رابطه عقل و دین را یکی از مباحث جدی فلسفه دین در دنیای امروز دانست و اظهار کرد: در این اثر از منظر روشنفکران معاصر ـ که گفتمان زنده این وادی است ـ ارتباط عقل و دین را ارزیابی کردم. بسیاری از مباحثی که در حوزه روشنفکری در دو تا سه دهه اخیر مطرح شده‌اند، نظیر کثرت‌گرایی دینی، انتظار بشر از دین، دین حداقلی و حداکثری، بحث سکولاریسم، نظریه تکامل معرفت دینی، قرائت‌های مختلف از دین و ... همه ریشه در بحث عقل و دین دارند.

نویسنده کتاب، یکی از رسالت‌های اثرش را نقد و بررسی آرای روشنفکران معاصر این حوزه دانست و بیان کرد: در این اثر آرای این افراد را در سه بخش با عناوین دیدگاه روشنفکران در رابطه با ایمان و عقل، دیدگاه روشنفکران درباره نقش عقل در تبیین باورهای دینی و دیدگاه روشنفکران در توجیه آموزه‌های دین ارزیابی کرده‌ام.

جعفری درباره تمرکز اصلی یا مهم‌ترین نکته کتابش گفت: با توجه به این که گفتمان روشنفکری دینی گفتمان تاثیرگذاری بوده است و نواندیشان دینی در مباحث کلام جدید سهم وافری داشته‌اند، طیفی از مباحث کلام جدید از سوی روشنفکران که نقش واسطه را دارند، مطرح شده است. از آنجایی که بسیاری از اندیشه‌های روشنفکری ما ریشه در عقل و دین دارند پیش از ورود به مباحث دیگر باید این مساله یعنی ارتباط عقل و دین روشن شود از این رو تصمیم گرفتم این کتاب را تالیف کنم.

استاد دانشگاه با تاکید بر این که مباحث رابطه عقل و دین جریانی پویا و ادامه‌دار است، عنوان کرد: کوشیدم در این کتاب مباحثی را که صبغه علمی داشتند ارایه دهم و تلاش کردم که جنبه شعاری پیدا نکنند. 

نخستین چاپ کتاب «عقل و دین از منظر روشنفکران دینی معاصر» را موسسه بوستان کتاب با شمارگان هزار نسخه در 320 صفحه رقعی به بهای پنج هزار و 700 تومان روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها