سه‌شنبه ۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۴
طرفداران جدایی دین از سیاست مغالطه می‌کنند

نویسنده کتاب «دین و حاکمیت» تبیین مبانی و غایت حکومت دینی را موضوع اصلی کتابش دانست و گفت: مخاطبان با مطالعه این اثر درمی‌یابند که طرفداران جدایی دین از سیاست بی دلیل صحبت و مغالطه می‌کنند.-

حجت‌الاسلام محمدحسین اسکندری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره محتوای کتابش اظهار کرد: گرچه واژه حاکمیت ریشه در ادبیات عرب دارد اما در این کتاب این واژه را به عنوان تعبیر فارسی کلمه Sovereignty در نظر گرفتم و یادآور شدم که حاکمیت به اقتدار داخلی و استقرار خارجی یک دولت اطلاق می‌شود و معنای این واژه عمری به درازای عمر دولت در زمین دارد.

وی درباره هدف خود از نگارش این کتاب گفت: مفهوم حاکمیت مانند مفهوم دولت، مفهومی فراگیر و جهانی است که هر مکتبی با توجه به ارزش‌ها و بینش‌های خود آن را تفسیر می‌کند. دین اسلام نیز شکل خاصی از آن را ارایه می‌کند. از این رو کوشیدم در این اثر به تعبیر و تفسیر حاکمیت دینی از نگاه اسلام بپردازم.

نویسنده کتاب «دین و حاکمیت» با اشاره به این که علم سیاست از رشته‌های مهم علوم انسانی و حاکمیت از موضوعات مهم آن است، عنوان کرد: حاکمیت مفهوم مهمی است که با تمام شؤون زندگی افراد جامعه ارتباط دارد و تمام امور را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ به‌گونه‌ای که می‌تواند منشاء سود یا زیان فراوانی برای مردم یک جامعه باشد.

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت دینی مسلمانان و مردم دنیا نسبت به دولت دینی و عناصر آن حساس شده‌اند و دوست دارند از ماهیت و اهداف آن آگاه شوند، تبیین ماهیت و اهداف این حکومت دینی از دیگر اهداف تالیف این کتاب به‌شمار می‌آید.

اسکندری با اشاره به این که دشمنان اسلام نیز تهاجمات وسیعی را علیه این دین و تمامی مظاهر آن آغاز کرده‌اند، اشاعه شبهات و حملات تفکری به مبانی این دین و حکومت اسلامی را از جمله این حملات دانست و گفت: پاسخ‌گویی به شبهات ایجاد شده و تبیین ماهیت و هدف غایی حکومت دینی در پاسخ به این شبهات و سوالات از  انگیزه‌های تالیف این کتاب بودند.

وی در پاسخ به این پرسش که با استناد به چه روش‌ها و رویکردهای علمی، این اثر دینی را به رشته تحریر در آورده است، گفت: متن این اثر بحث مقایسه‌ای میان مکاتب مشهور سیاسی چون مکتب حقوق طبیعی، قراردادگرایی و اسلام است.  

نویسنده کتاب «اخلاق در قرآن» گفت: مخاطبان با مطالعه این اثر با مفاهیم، تعاریف، ابعاد تشریعی، اجرایی و قضایی حاکمیت دینی آشنا می‌شوند و در‌می‌یابند تفاسیر، اختلافات دیدگاه‌ها، اشکالات و نقد و تحلیل‌های مختلف سیاست‌پژوهان و دین پژوهان متون دینی در حوزه حاکمیت دینی چه مواردی را شامل می‌شود.

وی یادآور شد: مخاطبان با مطالعه این اثر درمی‌یابند که طرفداران جدایی دین از سیاست بی‌دلیل صحبت و مغالطه می‌کنند. 

دومین جلد از مجموعه «سیری در حاکمیت» با عنوان «دین و حاکمیت» تالیف محمدحسین اسکندری به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری انتشارات سمت در 298 صفحه رقعی با شمارگان دو هزار نسخه و بهای چهار هزار و 600 تومان به تازگی روانه پیشخان کتابفروشی‌ها شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها