ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
مدتها پیش در سال 1972، به هنگامی معرفی آرپانت، یکی از شرکتکنندگان عنوان کرد که تنها کاربرد شبکه رایانهها که مورد توجه مردم قرار خواهد گرفت، ایمیل است. هنوز هم ایمیل به منزله «دلیل شماره یک افراد برای کاربرد اینترنت» قلمداد میشود (میدلبرگ، 2001: 187). برای اینکه شاخصههای ایمیل را نشان دهیم، پروتکلهای زیر برخی از دلایلی را که نشان میدهد ایمیل ابزاری نیرومند و مؤثر، بهویژه در موقعیتهای حرفهای است، به تصویر میکشند.
به طور کلی، اصولی را که انتظار میرود تا وقتی افراد از طریق اینترنت اقدام به برقراری ارتباط میکنند مراعات نمایند، به عنوان «قواعد اینترنت» یا قواعد وب رمزگذاری شده است. به تقلید از وود و اسمیت (2001: 188 ـ 19) پنج اصل راهنمای کلی را میتوان شناسایی کرد که برای هر نوع از ارتباطات رایانه ـ واسط قابل کاربرد است که عبارتند از:
تصور علنیبودن. در ارتباطات رایانه ـ واسط هر پیامی را میتوان ذخیره و به آسانی به آدرسهای دیگر بازفرست کرد. بنابراین باید به خاطر داشت که هر پیام ارتباطات رایانه ـ واسط را میتوان علنی کرد.
اجتناب از فرستادن هرزنامهها (نک. به بخشهای 2 ـ 3 ـ 3 و 5 ـ 3 ـ 1 ـ 2).
خودداری از پیامهای توهینآمیز. پیامهای توهینآمیز پیامهایی هستند که خصمانه تلقی میشوند و غالباً جنگهای واقعی ارسال پیامهای توهینآمیز را پدید میآورند؛ یعنی مبادله پیامهای الکترونیکی که جنگهای کلامی واقعی هستند. تصور میشود که پیامهای توهینآمیز یکی از ویژگیهای عام ارتباطات رایانه ـ واسط باشند.
صفحات 69 و 70/ اینترنت/ لورنزو کانتونی، استفانو تاردینی/ گروه مترجمان/ موسسه انتشارات امیرکبیر/ چاپ اول/ سال 1391/ 287 صفحه/ 9000 تومان
نظر شما