محمدباقر نجفزاده بارفروش در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: در کتاب «فرهنگ شاعران جنگ و مقاومت» مضامین و ترکیبهای شعرهای دفاع مقدس و نوآوریهای شاعران آن را ارزیابی و تحلیل کردهام.
وی با اشاره به برخی از این مضامین مانند «شهادت»، «ایثارگری» و «شهید» آنها را حاصل نوعی نواندیشی در شعر معاصر دانست و یادآور شد: دانشجویان رشته ادبیات خواهان شناخت این نواندیشی اند و این اثر هم یکی از کتابهای درسی رشته ادبیات مقاومت در مقطع کارشناسی ارشد است.
استاد ادبیات دانشگاه تهران از پایان بازنویسی کتاب «فرهنگ شاعران جنگ و مقاومت» خبر داد و گفت: در بازنویسی کتاب مقدمه مفصل و تحلیلی درباره ویژگیهای ساختاری و بیانی و مضامین شعر دفاع مقدس نوشتهام که در چاپ جدید همراه با مقدمه قبلی میآید.
وی ادامه داد: در مقدمه جدید تحلیل مضامین و موضوعهای شعر دفاع مقدس را بر اساس «اقلیمگرایی»، «طبیعتگرایی»، «عرفانگرایی» و موارد مشابه تفکیک و فصلبندی کردهام.
نجفزاده بارفروش با اشاره به تحلیل شعر کودک ونوجوان و اشعار محلی دفاع مقدس در مقدمه جدید کتاب خود، اظهار کرد: در متن کتاب نمونههایی از شعرهای کودک و نوجوان در حوزه ادبیات مقاومت و شعرهای محلی و سرودههای بومی دفاع مقدس به زبانهای ترکی، کردی، گیلکی، لری و مازندرانی هم گرد آمده اند.
وی زندهیادان، سلمان هراتی و قیصر امینپور را از سرایندگان شعرهای دفاع مقدس به زبان محلی معرفی کرد که نمونه اشعار آنان در متن کتاب آمده است و افزود: البته بیشتر اشعار مقاومت و دفاع مقدس قیصر امینپور در قالب کلاسیک و پر از تصویر، تشبیه و استعارهاند.
استاد ادبیات دانشگاه تهران نوع دیگر تحلیل در مقدمه جدید کتاب «فرهنگ شاعران جنگ و مقاومت» را با توجه به سبک شاعران دفاع مقدس دانست و گفت: به عنوان نمونه اشعار کلاسیک قیصر امینپور را در حوزه دفاع مقدس از نظر ترکیبها، مضامین و صفات ارزیابی کردهام.
وی درباره متن کتاب یادآور شد: شرح حال و نمونه آثار تمام شاعران دفاع مقدس که پس از چاپ نخست کتاب منتشر شدهاند، به ترتیب الفبایی به متن کتاب افزوده و برخی از اشعار آنان را به صورت اجمالی نقد کردهام.
نجفزاده بارفروش با بیان اینکه مستقل شدن ادبیات مقاومت در مقطع کارشناسی ارشد باعث گستردهتر شدن تحقیقات ادبیات مقاومت شده است، افزود: هم اکنون رشته ادبیات مقاومت در دانشگاههای باهنر کرمان، تهران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب دانشجو دارد.
به گفته وی قرار است چاپ جدید کتاب «فرهنگ شاعران جنگ و مقاومت» در بیش از 500 صفحه را دفتر شعر حوزه هنری بر عهده بگیرد. چاپ نخست در 352 صفحه، سال 1373 از سوی انتشارات کیهان منتشر شده است.
جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۴
نظر شما