سه‌شنبه ۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰
به سوی یک دین جهانی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

محتوای دین جدید

در دین جدید، اعتقادات نوع اول به نام بداخلاقی و تعصب‌ورزی بدون ملاحظات حقیقی کنار گذاشته شد و اعتقادات نوع دوم با نام‌های گوناگون و چهره‌ای آرام‌بخش و آراسته به ارزش‌های اخلاقی (نظیر بردباری، انعطاف‌پذیری و نرمش، تسلیم سرنوشت شدن و ...) مورد توجه قرار گرفت؛ بدین ترتیب محتوای دین جدید پر از اخلاقیات و باورهای اخلاقی است.
طرح کم‌رنگ کردن اعتقادات و فروکاهیدن ارزش آن‌ها در حوزه آموزه‌های دینی، با تأکید بر اخلاقیات مشترک ادیان موفق می‌شد؛ چون تأکید بر این مشترکات و گفت‌وگو درباره آن‌ها به تدریج اعتقادات را کم اهمیت نموده و «درجه دوم‌انگاری» آن‌ها می‌شود؛ به خصوص انگیزه‌های محبت، احترام و خیرخواهی، شور و هیجان زیادی را برای تأکید بر اخلاقیات مشترک ادیان و چشم‌پوشی از اعتقادات به وجود می‌آورد. این طرح با تکیه بر مشترکات اخلاقی ادیان، به خوبی برای تداوم سلطه در ابعاد جهانی زمینه‌سازی می‌کرد و مردم جهان را برای این که شهروندانی معنوی، آرام، خوش اخلاق، سربه زیر و فرمانبردار برای دهکده جهانی باشند، آماده می‌ساخت. 

صفحات 118 و 119 / به سوی یک دین جهانی/ حمیدرضا مظاهری سیف/ انتشارات صهبای یقین/ چاپ اول/ سال 1391/ 367 صفحه/ 6500 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها