سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۶
آثار دنیوی و اخروی دعا را با استناد به آرای دانشمندان بازگو کردم

نویسنده کتاب «ادعیه الامام المهدی، دراسة فی الصحة النفسیة» با اشاره به نگرش جامع اثرش نسبت به دعا گفت: در این کتاب، علاوه بر ثواب اخروی دعا، به کاربردهای دنیوی‌اش پرداخته‌ و کوشیده‌ام خواص دعاکردن را با شیوه علمی و با استناد به آرای دانشمندان بازگو کنم.-

محمدمهدی احمدی‌فراز در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره این کتاب که به زبان عربی تدوین شده است، اظهار کرد: در این اثر مجموعه ادعیه امام مهدی(عج) گردآوری شده است، البته پیش از این نیز در این حوزه اقدامات مشابه انجام شده بود؛ اما تفاوت این اثر با تالیفات قبلی در نگرش جامع آن است.

وی توضیح داد: دعاها افزون بر ثواب اخروی، کاربردهای دنیوی هم دارند که از آن میان علاوه بر الگوهای رفتاری و شناختی که می‌توان از دعا استخراج کرد، جنبه‌های درمانی دعا حائز اهمیتند. 

نویسنده کتاب «مختار من النصوص» با بیان این که در این اثر با گردآوری ادعیه امام عصر(عج) ویژگی‌ها و کاربردهای آن را در پانوشت‌ها تقریر کرده است، گفت: همچنان که در این کتاب نیز یادآور شده‌ام؛ دعا خواندن علاوه بر آن که موجب واقع‌بینی دعاکننده می‌شود، باعث گسترش افق دید او، اعتقاد به باورهای فرامادی و برون‌ریزی عاطفی نیز خواهد شد.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر دستاوردهای محققان مبنی بر جنبه‌های درمانی دعا در حوزه پزشکی اظهار کرد: دعا کردن در ابعاد درمانی به‌ویژه در حوزه سلامت روانی تاثیر به‌سزایی دارد. مهارت‌های هوش معنوی، اصول هوش اخلاقی، اصول طب تئو سوماتیک(طب خدایی ـ تنی) از جمله مهارت‌ها و خواص درمانی دعاها هستند. در این اثر با ذکر مصارف و کاربردهای ادعیه عنوان شده، مصادیق آن‌ها‌ را نیز بیان کرده‌ام.

دکتر احمدی‌فراز یکی از نکات جالب توجه اثرش را بیان آرای دانشمندان و دکترای معاصر در حوزه پزشکی و درباره دعا دانست و در این باره توضیح داد: از جمله این بخش‌ها می‌توان به آرای بن‌سون، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد اشاره کرد، او گفته است؛ «هیچ شکافی بین علم و معنویت در درمان انسان‌ها وجود ندارد. تکرار دعا موجب می‌شود سرعت تنفس، فعالیت قلب، فشار خون و امواج مغز کاهش یابد و گاه دعا و نیایش چنان قدرتی دارد که نیاز به عمل جراحی را از بین می‌برد.» او مقاله‌ای نیز با عنوان «دارویی به نام دعا» دارد و تاکید می‌کند که اگر به اعتبار این دارو(دعا) معترف باشیم، باید در نسخه‌های پزشکی خود بنویسیم: «دعا کنید. دعاکنید. دعاکنید.»

وی در پاسخ به این سوال که «کتاب ادعیه امام مهدی(عج) را با چه هدف و انگیزه‌ای به رشته تحریر درآوردید؟» گفت: نزدیک به دو دهه است در حوزه مباحث دینی و تفاسیر قرآنی در دانشگاه‌ها مشغول به تدریس‌ام. در حین کار متوجه شدم دانشجویان نسبت به مطالبی که به شکل علمی بیان می‌شوند، پذیرش بیشتری دارند تا مطالبی که صرفا دینی عنوان می‌شوند. از آنجا که اعتقاد شدیدی داشتم مبنی بر این که مطالب و آموزه‌های دینی برای سلامت انسان‌ها، الگوهای مناسبی را ارایه می‌دهند، کوشیدم ساختاری علمی به این مطالب بدهم تا دریافت آن‌ها برای نسل جوان با جاذبه بیشتری همراه باشد.

نویسنده کتاب «ادعیه الامام المهدی،دراسة فی الصحة النفسیة» در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای ترجمه و نشر نسخه فارسی این اثر دارد؟» عنوان کرد: ترجمه فارسی این کتاب را نیز با عنوان «صحیفه علمیه مهدیه» آماده نشر دارم.

این متخصص حوزه تفسیر، الهیات و معارف اسلامی توضیح داد: نظیر این رویکرد تالیفی یعنی بیان ادعیه و کاربردهای دنیوی آن‌ها را درباره صحیفه‌ها سجادیه جامعه و برخی از ادعیه دیگر نیز انجام داده‌ام و اکنون با پایان یافتن نگارش آن‌ها کتاب‌های «صحیفه سجادیه کامله با اشاراتی به بهداشت روان» به زبان فارسی، انگلیسی، عربی و اردو و کتاب‌ «صحیفه رضویه با اشاراتی به بهداشت روان»، «صحیفه سجادیه جامعه با اشاراتی به بهداشت روان» را در آستانه نشر دارم. صحیفه سجادیه کامله حاوی 54 دعاست و صحیفه سجادیه جامعه 270 دعا را دربر دارد. 

کتاب «ادعیه الامام المهدی،دراسة فی الصحة النفسیة» را موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی به‌تازگی با شمارگان هزار نسخه در قطع رقعی و 113 صفحه به بهای پنج دلار و به زبان عربی منتشر کرده است. 

از جمله تالیفات دکتر احمدی‌فراز می‌توان به «صحیفه سجادیه به صورت موضوعی»، «نماز»، «صحیفه سجادیه به صورت موضوعی»، «حدود شرح لمعه»، «صحیفه سجادیه جامعه»، «قاموس صحیفه» و «دعا» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها