مدرس دانشگاه پيام نور «ترجمه و شرح نمط چهارم و پنجم اشارات» را با تمركز بر اختلافات فخر رازي و خواجهنصير درباره آراي ابنسينا تدوين ميكند.-
وي افزود: نمط چهارم و پنجم اشارات جزو دروس كارشناسي ارشد فلسفه اسلامي هستند و آنچه در اين اثر گرد آوردهام نيز حاصل چندين ترم تدريس در دانشگاه تهران و دانشگاه پيام نور را شامل ميشود.
علمالهدي با اشاره به برخي ديگر از شرحهايي كه تاكنون بر نمطهاي اشارات نوشته شدهاند، گفت: شرحهاي دكتر احمد بهشتي و همچنين آيتالله حسنزادهآملي از اين اثر موجودند، اما هيچ يك از اين شروح بر جدلهاي خواجهنصير و فخر رازي بر آراي ابنسينا متمركز نشدهاند.
وي افزود: هدفم در اين شرح و ترجمه، بيان اين جدل به بيان امروزي است. اختلافات فخر رازي و خواجهنصیر طوسي درباره آراي ابن سينا بسيار مهم است، زيرا فخر رازي نماينده تفكر كلامي با رويكرد اشعري است و خواجهنصير نماينده تفكر حكمت سينوي است.
اين نويسنده و مدرس دانشگاه ادامه داد: دعواي اين دو، ديدگاه متكلمان درباره فلسفه سينوي و پاسخ فلاسفه سينوي به آنها را مشخص ميكند. همچنين بسياري از نوآوريهاي ملاصدرا نيز ريشه در چالشها و اختلافات فلاسفه سينوي و متكلمان شكل گرفته است.
علمالهدي با اشاره به تدوين «ترجمه و شرح نمط و چهارم و پنجم اشارات» در حدود 300 صفحه، از انتشار آن از سوي انتشارات دانشگاه پيام نور يا انتشارات دارالعلم خبر داد.
نظر شما