شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۴
بررسی جدال فخر رازی و خواجه‌نصير در باره آراي ابن سينا

مدرس دانشگاه پيام نور «ترجمه و شرح نمط چهارم و پنجم اشارات» را با تمركز بر اختلافات فخر رازي و خواجه‌نصير درباره آراي ابن‌سينا تدوين مي‌كند.-

سيدعلي علم‌الهدي، عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: احكام وجود در نمط چهارم و بحث زمان و حركت نيز در نمط پنجم «اشارات» ابن سينا مطرح مي‌شوند كه در اين اثر شرح شده‌اند.

وي افزود: نمط چهارم و پنجم اشارات جزو دروس كارشناسي ارشد فلسفه اسلامي هستند و آنچه در اين اثر گرد آورده‌ام نيز حاصل چندين ترم تدريس در دانشگاه تهران و دانشگاه پيام نور را شامل مي‌شود.

علم‌الهدي با اشاره به برخي ديگر از شرح‌هايي كه تاكنون بر نمط‌هاي اشارات نوشته شده‌اند، گفت: شرح‌هاي دكتر احمد بهشتي و همچنين آيت‌الله حسن‌زاده‌آملي از اين اثر موجودند، اما هيچ يك از اين شروح بر جدل‌هاي خواجه‌نصير و فخر رازي بر آراي ابن‌سينا متمركز نشده‌اند.

وي افزود: هدفم در اين شرح و ترجمه، بيان اين جدل به بيان امروزي است. اختلافات فخر رازي و خواجه‌نصیر طوسي درباره آراي ابن سينا بسيار مهم است، زيرا فخر رازي نماينده تفكر كلامي با رويكرد اشعري است و خواجه‌نصير نماينده تفكر حكمت سينوي است.

اين نويسنده و مدرس دانشگاه ادامه داد: دعواي اين دو، ديدگاه متكلمان درباره فلسفه سينوي و پاسخ فلاسفه سينوي به آن‌ها را مشخص مي‌كند. همچنين بسياري از نوآوري‌هاي ملاصدرا نيز ريشه در چالش‌ها و اختلافات فلاسفه سينوي و متكلمان شكل گرفته است.

علم‌الهدي با اشاره به تدوين «ترجمه و شرح نمط و چهارم و پنجم اشارات» در حدود 300 صفحه، از انتشار آن از سوي انتشارات دانشگاه پيام نور يا انتشارات دارالعلم خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها