نظريه امر به معروف و نهي از منكر دستمايه پژوهش يك كارشناس فلسفه و كلام قرار گرفت. عليمحمد ساجدي اين نظريه را به لحاظ مفهومشناسي بررسي كرده است._
وي افزود: فريضه امر به معروف و نهي از منكر از فرازهاي مهم فقه اسلامي و جزو احكام دين اسلام است كه در قرآن نيز به آن توصيه شده. به اعتقاد من اگر اين فريضه به درستي در جامعه احيا و اجرا شود، راهكار خوبي براي رفع بسياري از آسيبهاي فرهنگي جامعه خواهد بود.
ساجدي درباره مقصودش از مفهومشناسي در اين اثر گفت: مقصودم از مفهومشناسي معروف و منكر اين بود كه ملاك تشخيص منكر و معروف را به لحاظ مفهومي مشخص كنم.
وي افزود: تعيين امر معروف و منكر شاخصهايي دارد كه اين شاخصها را در اين اثر به لحاظ مفهومي مشخص و براي اين كار از فقه و كلام استفاده كردم. تا چنين معيارهايي در دست نباشد، امر به معروف و نهي از منكر امكانپذير نخواهد بود.
ساجدي با اشاره به تعيين چهار شاخص براي تشخيص امر معروف و منكر در كتابش گفت: عقل، عرف، فطرت و دين چهار محور اصلي تشخيص هستند.
وي يادآوري كرد: در واقع اين اثر نظريه امر به معروف و نهي از منكر را از منظر كلامي و فقهي از منظر كلامي بررسي كرده است و جنبه بعد كلامي و فقهي ميتوان براي آن قايل شد.
این كتاب را انتشارات ستاد احياي امر به معرف و نهي از منكر منتشر ميكند.
نظر شما