علیرضا طيب، مترجم حوزه نظريههاي سياسي و روابط بينالملل، دو كتاب با موضوعهای امنيت انرژي و منطقهگرايي نو در دست ترجمه دارد.-
به گفته وي در دورههاي پيشين بحث امنيت تنها در حوزه نظامي بررسي ميشد اما امروز ابعاد اين بحث گسترده شده و بر همين اساس شاهد شكلگيري مباحثي مانند امنيت محيط زيست، امنيت انساني و همچنين امنيت انرژي هستيم.
اين مترجم ادامه داد: مباحث ابتدايي انرژي تنها بر تسهيل و تدوام ورود انرژي به كشورهاي واردكننده انرژي متمركز بود اما بعدها دامنه اين بحث به توسعه پايدار، دريانوردي، سياست و امنيت نيز رسيد.
وي به كتاب ديگري اشاره كرد كه از سوي دفتر مطالعات سياسي و بينالمللي وزارت امور خارجه منتشر ميشود و به موضوع منطقهگرايي نو ميپردازد. اين اثر مجموعهاي پنج جلدي است كه سازمان ملل آن را منتشر كرده است. حدود پانزده نويسنده در نگارش اين اثر سهيم بودند اما سرويراستاري آن بر عهده «بيوردن هتنه»، «آندراش اينوتاي» و «ازوالدو سونكل» بوده است.
طيب در پايان گفت: كتابهاي ديگري نيز در دست ترجمه دارم كه به دليل نهايي نشدن ترجمه و آمادهسازي آنها براي انتشار اشارهاي به آنها نميكنم.
علیرضا طيب از مترجمان پركار در حوزه نظريههاي سياسي و مسايل روابط بينالملل است. از وي تاكنون كتابهاي متعددي مانند «تضاد دولت و ملت: نظريه تاريخ و سياست در ايران»، «تئوريهاي انقلاب»، «ماركسيسم»، «نظريههاي متعارض در روابط بينالملل» و «دانشنامه روابط بينالملل و سياست جهان» به چاپ رسيدهاند.
نظر شما