دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۵
بی‌سوادی دیجیتالی، مانع گسترش کتاب‌های الکترونیکی است

مدیر انتشارات «حاجی طلایی» در شهرستان گنبد کاووس استان گلستان، بی‌سوادی دیجیتالی را عامل بازدارنده رشد کتاب‌های الکترونیکی نسبت به کتاب‌های کاغذی در دنیای امروز دانست.-

احمد شیخ طلایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به مفهوم بیسوادی دیجیتالی، اظهار کرد: زمانی اندازه‌گیری سطح سواد مردم از روی آشنایی با الفبای فارسی و خواندن و نوشتن بود، اما در عصر کنونی گسترش استفاده از کتاب‌های الکترونیکی با معضل بزرگی به نام بی‌سوادی دیجیتالی؛ یعنی آشنا نبودن مردم با کامپیوتر برای استفاده از کتاب‌های الکترونیکی روبه‌رو است.

وی با اشاره به مقرون به صرفه بودن استفاده از کتاب‌های الکترونیکی در بازار گران کاغذ، گفت: کتاب‌های الکترونیکی با برخورداری از مزایایی مانند حجم کم، قیمت پایین چاپ و صرفه‌جویی در استفاده از کاغذ، امکان تامین کتاب‌های مرجع در حوزه‌های مختلف را با هزینه و حجم کمتری فراهم می‌کنند.

 طلایی با بیان این‌که برخی از کشور‌های اروپایی اعلام کرده‌اند که تا سال 2015 دیگر کتاب کاغذی چاپ نمی‌کنند، اظهار کرد: کشورهای در حال توسعه نیز باید چشم‌انداز خود را برای تبدیل کتاب‌های کاغذی به الکترونیکی مشخص کنند تا کتابخوانی مدرن را در میان نسل جدید رونق دهند. 

وی با بیان این‌که اکنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور مجوز کتاب‌های ناشران علاوه بر نسخه کاغذی خواستار فایل الکترونیکی کتاب است، عنوان کرد: تهیه نسخه الکترونیکی کتاب‌ها در کنار نسخه کاغذی می‌تواند شروع خوبی برای ورود به بازار کتاب‌های الکترونیکی باشد. 

مدیر انتشارات حاجی طلایی همچنین درباره دلایل استقبال کم مخاطبان از کتاب‌های کاغذی، گفت: نسل جدید به علت آشنایی با علوم کامپیوتری از کتاب‌های پر حجم کاغذی استقبال نمی‌کنند، زیرا دنیای مجازی فرصت استفاده از حجم کوچکی از اطلاعات مورد نیاز را فراهم کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط