شنبه ۱ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
«کمک‌کتابداران» به‌ یاری روستاییان می‌شتابند

مسوول کتابخانه‌های عمومی شهرستان پاسارگاد در استان فارس گفت: «کمک‌کتابداران» افرادی علاقه‌مند به کتابند که بدون هیچ چشمداشت مالی و تنها برای ترویج کتابخوانی بین اهالی روستا تلاش می‌کنند.-

سید عبدالحسین موسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با یادآوری هدف والای کتابخانه‌های شهرستان پاسارگاد در ترویج کتاب و کتابخوانی بین اهالی روستاهای این شهرستان اظهار کرد: مقرر شده است تا دهیاران هر هفته به اداره کتابخانه شهرستان مراجعه و نشریات ارسالی از نهاد کتابخانه‌ها را دریافت کنند. همچنین زمینه مناسبی برای حضور کتابداران در روستاها فراهم شود و با اهدای کتاب به مردم روستا اهالی روستا را جذب این یار مهربان کنند.

موسوی عنوان کرد: مهم‌ترین وظیفه دهیاران شناسایی و معرفی یک فرد علاقه‌مند به کتاب در روستا به عنوان «کمک‌کتابدار» است تا این فرد بدون مزد در خدمت کتابدار کتابخانه‌ها باشد و هر هفته کتاب مورد نیاز افراد روستا را تامین کند و به‌دست‌شان برساند.

این فعال فرهنگی گفت: هرچند در ایام تعطیلات تابستان برنامه‌های ویژه‌ای را به‌اعضا ارایه نداده‌ایم اما با فعال کردن رابطان فرهنگی کتابخانه‌ها سعی کرده‌ایم کتاب‌های کتابخانه‌ها را به منزل علاقه‌مندان به کتاب برسانیم.

وی ‌همکاری نزدیک اداره کتابخانه‌های پاسارگاد با مسوولان فرهنگی این شهرستان را یادآور شد و عنوان کرد: با امام جماعت، فرماندار و شهردار همواره همکاری نزدیکی داشته‌ایم و مسوولان فرهنگی شهرستان همواره در ترویج کتابخوانی پشتیبان ما بوده‌اند.

موسوی درباره همکاری این اداره با مساجد روستاهای شهرستان پاسارگاد گفت: بیشتر مساجد فضای مناسبی برای احداث کتابخانه دارند و بهترین مکان برای ترویج فرهنگ مطالعه مساجدند. هرچند با کمبود پرسنل کتابدار روبه‌روییم اما با رایزنی‌هایی که انجام داده‌ایم، یک نفر از اعضای هیات امنای مساجد را به‌عنوان رابط انتخاب کرده‌ایم تا اهداف و برنامه‌های کتابخانه‌ها را به‌ اطلاع نمازگزاران برساند. 

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات کتابخانه‌های ما کمبود کتاب‌های با کیفیت است چون بیشتر کتاب‌های ما از نظر کیفیت و کمیت مورد رضایت اعضای کتابخانه نیستند. در واقع، کتابی که کتابخوان داشته باشد، در کتابخانه انگشت شماراست.

مسوول کتابخانه‌های عمومی شهرستان پاسارگاد عنوان کرد: تمایل داریم که دامنه همکاری‌هایمان را به زندان و ورزشگاه‌ها گسترش دهیم اما اکنون آمادگی‌ این کار را نداریم و به‌محض این‌که بودجه و پرسنل متخصص تامین شود، کتاب و کتابدار مربوطه را اعزام می‌کنیم.

وی با ابراز گله از وضعیت زیرساخت‌های مخابراتی در شهرستان پاسارگاد گفت: کتابخانه‌های شهری و روستایی ما پتانسیل استقرار سیستم کتاب‌های دیجیتال را دارند اما باید پذیرفت که بدون زیرساخت‌های کامل، نمی‌توانیم به توسعه کتاب‌های الکترونیک بپردازیم.

موسوی با بیان این‌که شهرداری می‌تواند ما را در توسعه روساخت‌های کتابخانه‌ای یاری دهد، افزود: اکنون برای دریافت کامل سهم نیم‌درصد درآمد شهرداری با شهردار پاسارگاد در حال مذاکره‌ایم. هرچند شهردار قول همکاری داده است ولی امیدوارم که در این جلسات گفت‌وگو، نظر شهردار را برای برنامه‌ریزی و سرمایه‌گزاری در ترویج کتاب و کتابخوانی جلب کنیم.

این مسوول کتابخانه‌ها عنوان کرد: اکنون جانبازان، ایثارگران، همسر و فرزندان شهدا، اعضای فعال بسیج، بازنشستگان دولت، معلولان، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، موسسه‌های خیریه و خردسالان(پیش‌دبستانی‌ها) به‌رایگان می‌توانند عضو کتابخانه‌ها شوند و همچنین کتابداران سازمان‌های دولتی، دانشجویان رشته کتابداری و کودکان و نوجوانان زیر 14 سال می‌توانند نیم بها به عضویت کتابخانه‌ها درآیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط