پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۴
صفحه امروز؛ 20 سپتامبر

آپتون سینکلر، جورج آر.آر.مارتین و گیورگوس سفریس از چهره‌های ادبی هستند که نامشان با روزی چون امروز گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این چهره های برجسته ادبی با آثارشان هنوز درخشان هستند.

آپتون سینکلر
آپتون سینکلر نویسنده آمریکایی در روزی چون امروز از سال 1878 به دنیا آمد. او که یک بار برای فرمانداری کالیفرنیا نامزد شده بود، نزدیک به 100 عنوان کتاب در ژانرهای مختلف نوشته است. وی در نیمه نخست قرن بیستم از محبوبیت زیادی در بین مردم برخوردار بود که بیشتر آن را برای رمان کلاسیکش با عنوان «جنگل» که سال 1906 منتشر شد به دست آورد. مجله تایم از او به عنوان «مردی که هر نوع استعداد خدادادی از طنز و سکوت داشت» یاد کرد. او که از 14 سالگی برای مجله ها مطالب فکاهی می نوشت بسیار زود وارد دانشگاه کلمبیا شد و از همان جا به صورت جدی به نویسندگی روی آورد و زبان های اسپانیایی، آلمانی و فرانسوی را آموخت. سینکلر که حداقل روزی هزار کلمه مطلب می نوشت، با نوشتن رمان «جنگل» به نویسنده ای پرفروش بدل شد و از درآمد آن توانست زندگی راحتی برای خود فراهم کند. دو رمان با عنوان «سیلویا» و «ازدواج سیلویا» و 11 عنوان رمان از مجموعه رمان های «لنی باد» از دیگر آثار اوست. از آثار متعدد او اقتباس سینمایی شده که رمان «نفت» از جمله آن هاست. این رمان سال 2007 با عنوان «خون به پا خواهد شد» نامزد دریافت هشت جایزه اسکار شد. وی سال 1968 درگذشت و آخرین اثر داستانی اش با عنوان «جنگ زغال سنگ» سال 1976 منتشر شد. 

جورج آر.آر.مارتین
جورج.آر.آر.مارتین فیلمنامه نویس و نویسنده آثار فانتزی، ترسناک و علمی تخیلی در روزی چون امروز از سال 1948 به دنیا آمد. او برای مجموعه پرفروش «ترانه یخ و آتش» شهرتی جهانی یافت و از سوی مجله تایم به عنوان یکی از 100 چهره تاثیرگذار سال 2011 انتخاب شد. وی که از کودکی شروع به نوشتن داستان های هیولاها برای همسایگانشان کرده بود و آن ها را به صورت دستی تکثیر می کرد و می فروخت، در دبیرستان به آثار کمیک مارول علاقه مند شد و به زودی شروع به نوشتن چنین آثاری کرد. مارتین جوان سال 1965 نخستین جایزه اش را برای نوشتن داستانی در این ژانر برد و از اوایل دهه 70 داستان های علمی تخیلی اش را منتشر کرد و با نخستین داستانش نامزد دریافت جایزه هوگو و بعد نبولا شد. این موفقیت بارها تکرار شده و او تاکنون 14 رمان، بیش از یک دوجین رمان کوتاه، هشت عنوان مجموعه داستان کوتاه و ده ها فیلمنامه تلویزیونی نوشته است. او 15 جایزه برده که آخرین آن ها جایزه یک عمر فعالیت جهان فانتزی در سال 2012 است. 

گیورگوس سفریس:
گیورگوس سفریس، شاعر یونانی و برنده جایزه ادبی نوبل در روزی چون امروز از سال 1971 درگذشت. او که سال 1900 به دنیا آمده بود، یکی از تاثیرگذارترین شاعران قرن بیستم یونان و در عین حال یک دیپلمات بود. وی سال 1963 جایزه ادبی نوبل را دریافت کرد. با این که سفریس سال‌های طولانی دور از یونان زندگی کرده و گاه در آثارش تأثیراتی از شاعران پاره‌ای از کشورهای دیگر دیده می‌شود، شعرش از بنیان‌های سنتی یونان باستان نشأت گرفته‌است. مایه‌های اساسی شعر او ترانه‌ها و آوازهای عامیانه سنتی، با ادبیات کهن جزیره کرت و به‌ویژه شعر حماسی قرون وسطایی آن و اسطوره‌ها و افسانه‌های یونان باستان است؛ و بر چنین زمینه‌ای است که سفریس عناصر اساسی شعرش را استوار کرده‌است. با این وصف، شعر او در پیوند با واقعیت‌های معاصر یونان است. او در شعرش نخست زمینه شعریِ واقع‌بینانه‌ای را پدید می‌آورد و آن‌گاه شخصیت‌های افسانه‌ای و اسطوره‌ای را وارد صحنه می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها