شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۱
معرفی 300 تفسیر در «جریان‌شناسی تفاسیر فقهی»

مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی سومین جلد از مجموعه «جریان‌شناسی تفاسیر فقهی» را می‌نگارد. این جلد به معرفی 300 تفسیر در حوزه آیات الاحکام اختصاص دارد.-

حجت‌الاسلام علي جلایيان اكبرنيا در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این‌که این مجموعه به بررسی جریان نگارش تفاسیری که به آیات فقهی می‌پردازند، اختصاص دارد، عنوان کرد: در دو جلد قبلی به شکل تفصیلی 20 تفسیر را معرفی کرده‌ام.

وی با اشاره به این‌که در جلد سوم که آخرین جلد این مجموعه به شمار می‌آید، 300 عنوان تفسیر در حوزه آیات‌الاحکام را به شکل گذرا معرفی می‌کند، گفت: دو جلد قبلی این مجموعه علاوه بر این که در کتاب فصل تابستان سال 90 منتخب شدند، در نمایشگاه بین‌المللی قرآن و جشنواره فردوسی نیز رتبه‌های برتر را کسب کردند.

مولف حوزه علوم قرآنی و علوم اجتماعی با بیان این که تاکنون اثری به معرفی اجمالی و تفصیلی تفاسیر حوزه آیات‌الاحکام نپرداخته بود، درباره رویکرد تحقیقی‌اش، عنوان کرد: در این اثر به بررسی صحت ادعاهای انجام شده در تفاسیر این حوزه از ابتدای نخستین قرن هجری تاکنون پرداخته‌ام.

جلاییان حفظ تراث فرهنگی را از جمله اهداف این مجموعه یاد کرد و توضیح داد: این مجموعه ضمن نشان دادن خط سیر تالیف تفاسیر این حوزه، تاثیرپذیری و تاثیرگذاری هر یک از مفسران بر یکدیگر را نشان می‌دهد و دست محققان و تفسیر پژوهان کنونی را برای بررسی‌های عمیق و پژوهشی در باب آیات‌الاحکام باز می‌گذارد.

دانشجوی دکترای علوم قرآنی و حدیث درباره ضرورت تدوین این اثر اظهار کرد: قرآن و حدیث بیشترین منابع مراجعه ما برای بررسی احکام‌اند. تفاسیر فقهی در واقع شرح احکام آیات هستند و هر فقیهی برای فتوا ناگزیر است به این منابع مراجعه کند و به واکاوی آرای فقهی که قبلا صادر شده‌اند، بپردازد. از این رو این اثر فهرستی از اقدامات انجام شده را پیش روی فقه پژوهان و محققان حوزه تفسیر قرار می‌دهد.

مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان این‌که احتمال می‌دهد تدوین این جلد را تا پایان سال جاری به پایان برساند، گفت: قرار است دانشگاه علوم اسلامی رضوی سومین جلد «جریان‌شناسی تفاسیر فقهی» را منتشر کند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها