جمعه ۲۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۰
«شیطان بزرگ، شیطان کوچک» در کتابی به بوته نقد قرار گرفت

عباس سلیمی‌نمین در کتاب «روایت شیطان کوچک» به بررسی و نقد کتاب «شیطان بزرگ، شیطان کوچک» پرداخته است. این کتاب که به کوشش موسسه خانه کتاب منتشر شده خاطرات آخرین نماینده اطلاعات موساد در ایران را دربردارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «روایت شیطان کوچک» عنوان کتابی است که با توجه به خروج اسناد عملکرد صهیونیست‌ها در آستانه پیروزی ملت ایران، می‌تواند تکمیل‌کننده شناخت اهل تحقیق از گذشته باشد. همچنین مقدمات آشنایی با رفتار و خطوط سیاسی و تبلیغاتی نژادپرستان رژیم حاکم  بر فلسطین اشغالی را نیز فراهم می‌کند. 

سلیمی‌نمین در بخشی از کتاب نوشته است: «نظر به این‌که شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت که در پی کودتای نظامی ۲۸ مرداد توسط انگلیس و آمریکا صورت گرفت از این رو اعتراض‌ها و مقابله‌های مردمی همواره با استمراری خاص به فعالیت خود ادامه می‌داد. به دنبال پیوندهای امنیتی که میان دولت پهلوی دوم و اسرائیل به وجود آمد تعدادی از افسران موساد برای آموزش نیروهای ساواک به ایران فرستاده شدند. هر چه از عمر حکومت پهلوی دوم می‌گذشت رسوخ و نفوذ موساد به نشر استبداد در ایران کمک می‌کرد که شاید از این منظر پس از سقوط رژیم پهلوی، لطمه و آسیب جبران ناپذیری بر اعتبار اسرائیل و سازمان امنیتی موساد وارد شد.» 

وی می‌افزاید: «با توجه به این‌که آخرین رییس شعبه موساد در تهران حتی پس از خروج عده‌ای از ماموران ساواک از ایران همچنان به حضور فیزیکی خود در این سازمان ادامه می‌داد از این رو خاطرات چنین فردی حتی به رغم فیلترهایی که ممکن است اعمال شده باشد بسیار مهم است. الیعزر تسفریر (گیزی) کتاب «شیطان بزرگ، شیطان کوچک» را بدون مقدمه و به زبان عبری به رشته تحریر در آورده است که توسط فرنوش رام به فارسی ترجمه شده است. 

سلیمی‌نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در دیباچه کتاب «روایت شیطان کوچک» به این نکته اشاره دارد که در پیشگفتار کتاب «شیطان کوچک، شیطان بزرگ» ضمن اعتراف تلویحی به حمله صدام به ایران با تحریک حامیان اسرائیل، آمده است: «یک سال پس از آن‌که تازه به دوران رسیدگان در ایران شعار نابودی اسرائیل را بر پرچم خود نقش کردند، آن سرزمین پاک مورد حمله و تعرض حکومت عربی عراق قرار گرفت.» 

این کتاب در دو بخش تنظیم شده که نگارنده بخش اول را در هفت فصل دنبال کرده است. وی در این بخش ضمن پرداختن به ظهور هیولای انقلاب، اسرائیلی‌ها را در کانون گردباد ترسیم می‌کند. در ادامه ضمن تحلیل و نقد دولت شریف امامی، دولت نظامی و دولت شاپور بختیار، پیامدهای جهانی یک حکومت بنیادگرا را بررسی و در بخش دوم با نگاهی انتقادی، نقد و نظر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران را بیان می‌کند. 

علی شجاعی‌صائین، مدیر عامل خانه کتاب، در مقدمه‌ این مجموعه، اثر حاضر را یکی از آثاری دانسته که در سلسله کتاب‌های «در بوته نقد» از سوی دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران فراهم آمده و موسسه خانه کتاب به انگیزه گسترش فرهنگ نقد، در انتشار این مجموعه مشارکت کرده است. وی یکی از اهداف موسسه خانه کتاب را پرداختن به مقوله بسیار خطیر نقد و بسط و گسترش فرهنگ نقدنویسی و نقدپذیری عنوان کرده که از مقدمات ضروری هرگونه رشد و تعالی فرهنگی به شمار می‌آید. 

کتاب «روایت شیطان کوچک» نوشته عباس سلیمی‌نمین در ۳۱۵ صفحه با شمارگان یک‌هزار و ۵۰۰ نسخه و بهای هفت هزار تومان از سوی انتشارات موسسه خانه کتاب منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها