چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
مجموعه جهان ما؛ کرواسی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

 اسلام و مسلمانان 

تصور می‌شود حضور اسلام در کرواسی مربوط به دوره‌ای است که نیروهای عثمانی در مرزهای شرقی این کشور ظاهر شدند. ترویج اسلام از اواخر قرن پانزدهم به واسطه دولت عثمانی در منطقه بالکان آغاز و تا اواخر قرن هجدهم ادامه داشت. ولی این نیز روشن است که چهار قرن پیش از نفوذ ترک‌ها اسلام در بعضی‌ از مناطق کرواسی رواج داشته است. در مورد حضور مسلمانان در این منطقه قبل از دولت عثمانی، به ویژه در منابع تاریخی مجارستانی تصریح شده که در کرواسی اقوامی به نام‌های اسلام در 30 منطقه از مناطق سریم و شرق اسلاونیا ساکن بوده‌اند.
منابع تاریخی گواهی می‌دهند که مسلمانان اولیه در سرزمین کرواسی، شیعه و پیرو مذهب اسماعیلیه بودند و تعلیم و آموزش آن‌ها از طرف حکومت عثمانی ممنوع بود. اولین اطلاعات در مورد مسلمانان کرواسی توسط یک مورخ و نویسنده یونانی به نام «ناموس» در سال 1165 میلادی نوشته شده است. وی می‌نویسد، پادشاه مجارها یک قلعه جدید ساخت و در آن مجارهای سریم را سکونت داد. او این مهاجران را کالیزم می‌نامد و می‌نویسد که دین آنان همانند دین مجارها نیست، بلکه پیرو دین پارس‌ها یا ایرانیان هستند.

صفحات 53 و 54/ مجموعه جهان ما؛ کرواسی/ الهام بازدار/ موسسه انتشارات امیرکبیر/ چاپ اول/ سال 1391/ 144 صفحه/ 2700 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها