آلکساندر کوپرین، تیلور کالدول، مارگارت لاندون، پگی نونان، جان هریس، کارن بلیکسن، ایجی یوشیکاوا و کریستی براون از نویسندگانی هستند که در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند._
آلکساندر کوپرین
آلکساندر ایوانوویچ کوپرین، نویسنده روس در روزی چون امروز در سال 1870 دیده به جهان گشود. وی که نویسنده، خلبان، کاشف و ماجراجویی طبیعت گرا بود، بیشتر داستان های کوتاه واقعگرایانه نوشته است. وی با تولستوی و چخوف هم عصر بود و ماکسیم گورکی استعداد ادبی او را میستود. کوپرین با بلشویسم مخالف بود و ۱۷ سال از زندگی خود را خارج از روسیه و در پاریس گذراند. وی فرزند یک شاهدخت تاتار بود که مانند دیگر اشراف روسیه بیشتر اموال خود را در سده ۱۹ از دست داده بودند. رمانهای کوتاه «سروان دوم ریبنیکوف» سال ۱۹۰۶، «مولوخ» سال ۱۸۹۶، «اُلسیا» سال ۱۸۹۸، «دوئل» سال ۱۹۰۵، «زمرد» سال ۱۹۰۷ و «النگوی یاقوت سرخ» سال ۱۹۱۱ از برجسته ترین آثار اوست. وی در سال 1938 درگذشت.
تیلور کالدول
تیلور کالدول، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1900 در منچستر به دنیا آمد. او در رمان هایش از شخصیت ها و رویدادهای تاریخی واقعی استفاده می کرد. «خاندان مردگان» عنوان نخستین اثر اوست که سال 1938 آن را به رشته تحریر در آورد. «زمان طولانی نیست»، «اسلحه و تاریکی»، «سران و سلاطین»، «خانه وسیع» و «نگاه کن و بگذر» از آثار اوست. وی سال 1985 از دنیا رفت.
مارگارت لاندون
مارگارت لاندون، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1903 دیده به جهان گشود. وی برای کتابش «آنا و سلطان سیام» که سال 1944 منتشر شد به شهرت رسید. این کتاب به بیش از 20 زبان ترجمه و بیش از یک میلیون نسخه از آن به فروش رسید و سال 1950 فیلمی موزیکال از روی آن ساخته شد. «رویاها هرگز نمی میرند» عنوان دیگر اثر اوست که سال 1949 منتشر شد. وی دسامبر 1993 از دنیا رفت.
پگی نونان
پگی نونان، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1950 در بروکلین دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او هفت کتاب سیاسی، مذهبی و فرهنگی وجود دارد که پنج عنوان از آن ها جزو پرفروش های نیویورک تایمز بوده اند. نوشته های سیاسی او به زندگی رونالد ریگان، آبراهام لینکن و ادموند بروک می پردازد. نخستین کتاب وی با عنوان «من چه چیزی در انقلاب دیدم» سال 1990 منتشر شد. «زندگی، آزادی و تعقیب شادی»، «همه شخصیت های بالا» و « زمانی که شخصیتی پادشاه باشد: داستانی از رونالد ریگان» از جمله آثار اوست.
جان هریس
جان هریس، نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1719 دیده از جهان فروبست. وی که سال 1666 به دنیا آمده بود، از نویسندگان برجسته نخستین دایرة المعارف هنری – علمی انگلیسی در سال 1704 بود. هریس سال 1969 از اعضای انجمن شاهی شد و مدتی ریاست آن را بر عهده گرفت.
کارن بلیکسن
کارن بلیکسن،نویسنده دانمارکی کتاب تحسین شده «دور از آفریقا» که کتابهای خود را با نام ایزاک داینسن مینوشت، چنین روزی در سال 1962 برای همیشه آرمید. وی آوریل 1885 در رونگستد در شمال کپنهاگ دیده به جهان گشود. او پس از چند سال به آفریقا رفت و سال ها در آنجا زندگی کرد. بلیکسن خاطرات خود را از دوران زندگی در آفریقا در قالب کتاب تحسین شده «دور از آفریقا» منتشر کرد. کتاب او سال 1985 مبنای فیلمی سینمایی به همین نام به کارگردانی سیدنی پولاک شد که توانست نامزد دریافت ۲۸ جایزه، از جمله هفت جایزه فرهنگستان هنر و علوم و هفت جایزه اسکار شود. شهرت این فیلم باعث بازگشایی موزه کارن بلیکسن در نایروبی شد. پس از آن «بیل اوگوست» فیلم زندگینامه بلیکسن را با نام «تانیا: پرنده خوشبختی» کارگردانی کرد. داستان از تولد بلیکسن تا 28 سالگی او و زمانی را دربرمیگیرد که وی از ناپل راهی آفریقا شد.
ایجی یوشیکاوا
ایجی یوشیکاوا، نویسنده رمان های تاریخی ژاپنی که چنین روزی از سال 1962 از دنیا رفت، آگوست 1892 به دنیا آمده بود. او سال 1914 برای کتابش «داستان های انوشیما» برنده نخستین جایزه داستان نویسی شد. وی از دهه 1930 شروع به نوشتن حرفه ای کرد و سال 1935 «موشای» را که مهمترین اثرش است به رشته تحریر در آورد. این مجموعه شامل هفت جلد با موضوع های مختلف است. بیشتر آثار وی از نسخه های قدیمی کلاسیک تجدید چاپ شده اند.
کریستی براون
کریستی براون ،نویسنده و شاعر ایرلندی چنین روزی در سال 1981 از دنیا رفت. وی که سال 1932 در دوبلین به دنیا آمد، برای کتابش با عنوان «پای چپ من» شهرت بسیار پیدا کرد و این کتاب با اقبال بسیار روبه رو شد. با اقتباس از این کتاب در سال 1989 فیلمی ساخته شد که برنده جایزه حلقه منتقدان فیلم نیویورک شد. این کتاب شرح زندگی خود کریستی است که در کودکی مبتلا به فلج مغزی بود و تنها می توانست پای چپ خود را تکان دهد. «سایه ای در تابستان» و «مجموعه اشعاری از کریستی براون» از دیگر آثار او است.
نظر شما