چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰
برندگان جوایز ادبی کویینزلند معرفی شدند

جایزه کتاب کویینزلند در دو بخش ادبیات داستانی و غیرداستانی برندگان سال 2012 خود را معرفی کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از کوریرمیل، با وجود حذف جوایز ادبی نخست وزیر کویینزلند توسط کمبل نورمن نخست وزیر این کشور، اتحادیه نویسندگان این کشور برندگان جوایز برترین آثار ادبی سال را معرفی کرد. 

این برندگان در مراسمی که سه شنبه شب با شرکت بیش از 250 نویسنده، ویراستار، ناشر و کتابفروش از سراسر کشور در کتابخانه ملی کویینزلند برگزار شد، معرفی شدند. 

فرانک مورهاوس نویسنده‌ای از سیدنی به عنوان برنده جایزه کتاب داستانی انتخاب شد. او این جایزه را برای رمانش با عنوان «نور سرد» که جلد نهایی از سه گانه تحسین شده وی بود که نخستین جلدش 20 سال پیش منتشر شد، به دست آورد. 

مورهاوس به این ترتیب بر نویسندگان مشهوری چون پیتر کری که با رمان «شیمی اشک ها» در این رقابت شرکت داشت و نیز آنا فولدرکه با کتاب «همه آنچه من هستم» چندین جایزه را امسال نصیب خود کرد، غلبه کرد. دیگر رقبای او کیت گرینویل با کتاب «سارا تورنهیل» و آلکس میلر با رمان «آتومن لینگ» که درباره سیدنی نولان نوشته شده بود، به دست آورد. 

مورهاوس سال 2000 جایزه معتبر ادبی میلز فرانکلین را برای دومین کتاب این سه گانه با عنوان «جای تاریک» کسب کرده بود. 

در این مراسم از پیتر رز به عنوان برنده جایزه جودیت رایت کالانته نام برده شد. او این جایزه را برای مجموعه اشعارش به نام «کریمسون کراپ» به دست آورد. 

نیل گرانت نیز جایزه کتاب نوجوانان را برای «پل جوهری» به دست آورد و جایزه بهترین کتاب کودک به بریونی استوارت برای «کومیکو و گیرنده های سایه» رسید که سومین کتاب نوشته شده توسط او از یک مجموعه داستانی است. 

دیگر برنده بزرگ این رقابت سیمون کلیری بود که جایزه منتخب مردم را برای رمانی با عنوان «نزدیک تر به سنگ» به دست آورد. او نیک ارلز و ویلیام مک اینس را پشت سر گذاشت. 

راب بروکس نیز نام خود را به عنوان برنده جایزه علمی ثبت کرد. او این جایزه را برای «جنسیت و راک اند رول» به دست آورد. 

جورج مگالوگنیس نیز جایزه هری ویلیامز را برای کتابی با عنوان «لحظه استرالیایی: چگونه برای این دوره ساخته شدیم» از آن خود کرد. 

جایزه بخش غیرداستانی نیز به فیلمساز و نویسنده‌ای از سیدنی با نام رابین د کرسپینگ رسید. او با کتاب «قاچاقچی انسان» که داستان واقعی افرادی را که از عراق دوره صدام حسین فرار کردند و به صورت قاچاقی به استرالیا آورده شدند، نقل کرده برنده این جایزه شد. او از تجربیات علی الجنابی که خود از قاچاقچیان این انسان ها بود استفاده کرده تا این کتاب را بنویسد. این کارگردان که با نوشتن نخستین کتابش این جایزه را دریافت کرده قصد دارد تا فیلمی نیز در این باره بسازد. 

وی در مراسم دریافت جایزه گفت به الجنابی نباید به عنوان یک قاچاقچی نگاه کرد چون او تلاش می‌کرد تا زندگی این پناهندگان را نجات دهد و به همین دلیل به قاچاق هموطنانش می پرداخت. 

بیل گمیج نیز به عنوان برنده جایزه کتاب تاریخی سال انتخاب شد. این جایزه برای نوشتن کتاب «بزرگترین سرزمین روی زمین: چگونه بومیان استرالیا را ساختند» از آن خود کرد. 

جایزه فیلمنامه تلویزیونی نیز به سو اسمیت نویسنده «موبو»‌ تعلق گرفت. او در این اثر مبارزه ادی موبو برای حقوق مدنی را توصیف کرده است. جایزه نویسنده نوظهور این بخش نیز به کاترین تیتازی برای کتاب جنایی اش با عنوان «جزیره غیرمنتظره‌ها» رسید. او کتابش را با کمک انتشارات دانشگاه کویینزلند منتشر کرد. 

جایزه دیوید آنیپون برای اثر منتشر نشده یک نویسنده نیز به سیو پارکر برای دست نویسی با نام «داستان» رسید که درباره زندگی بومیان معاصر استرالیایی نوشته شده است. جانت ترنر هاسپیتال نیز جایزه استیل راد را برای بهترین مجموعه داستان کوتاه با عنوان «پیش‌بینی: اغتشاش» گرفت. 

جایزه نمایشنامه نیز به آنجلا بتسین برای «جنایت‌های جنگی» رسید که درباره زندگی متفاوت سه دختر در یک کشور نوشته شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها