ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
دیپلماسی، بُعد اجرایی سیاست خارجی یک کشور است یا به عبارت دیگر فنون و روشهایی است که دیپلماتها در ارتباط با بازیگران بینالمللی (دیگر کشورها و نیز سازمانهای بینالمللی) اجرا میکنند. دیپلماسی فرهنگی را استفاده از ابزار فرهنگی در دیپلماسی یا کار دیپلماتیک در حوزه فرهنگی نیز تعریف کردهاند.
البته بعضیها به این موضوع گستردهتر نگاه کردهاند. به عنوان مثال، فرایند معرفی کشور و معرفی فرهنگ کشور از طریق مختلف را به عنوان دیپلماسی فرهنگی مطرح کردهاند. برخی هم موضوع را محدودتر دیده و روابط رسمی فرهنگی بین دو کشور را مثل امضاء پروتکلها و موافقتنامهها و اجرای آن را به عنوان دیپلماسی فرهنگی در نظر گرفتهاند.
امروزه ما شاهد گستردگی و تنوع در موضوع دیپلماسی هستیم که با عنوانهای مختلفی مانند دیپلماسی عمومی، دیپلماسی فرهنگی، رسانهای و ... از آن یاد میشود. در اینجا به جای تعریفهای سنتی دیپلماسی، این رویکردهای تخصصی از دیپلماسی مورد توجه قرار گرفته است.
صفحه 11 / الگوی دیپلماسی فرهنگی ترکیه/ دکتر فرهاد پالیزدار/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی/ چاپ اول/ سال 1391/ 32 صفحه/ 800 تومان
نظر شما