کتاب «سیری در حاکمیت» که در دو مجلد از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه روانه بازار کتاب شده در جلد نخست به «حقوق طبیعی قراردادگرایی و حاکمیت» میپردازد.-
بخش اول کتاب با عنوان «کلیات: مفاهیم و اصطلاحات» به «پیدایش واژه حاکمیت»، «واژه حاکمیت در فرهنگها»، «تعریفهای حاکمیت»، «ابعاد حاکمیت» و «حاکمیت اعتباری و جهان واقعیت» پرداخته است.
«مکتب حقوق طبیعی و حاکمیت» عنوان بخش دوم کتاب و شامل «مقدمه»، «کلیات و مفاهیم»، «تنوع دیدگاهها در طبیعتگرایان» و «نقد و بررسی قانون و حاکمیت طبیعی» است.
بخش سوم کتاب با عنوان «قراردادگرایی و حاکمیت»، نیز «مقدمه»، «مفاهیم و کلیات در قراردادگرایی»، «تئوری حاکمیت توماس هابز»، «جان لاک و حاکمیت» و «روسو و حاکمیت» را دربردارد.
در مقدمه کتاب آمده است: «حاکمیت از نظر محتوا، سابقه طولانی دارد و پا به پای واژه دولت تا اعماق تاریخ به پیش میرود ولی در عین حال، اصطلاح جدیدی است که در قرون اخیر، ابعاد و اوصاف آن تبیین شده است. حاکمیت پیچیدگی خاص خود را دارد، با بسیاری از اصطلاحات حقوقی و سیاسی و همچنین با فلسفه و علوم و دین و اخلاق ارتباط تنگاتنگی دارد.»
در بخش دیگر مقدمه میخوانیم: «در تبیین عوامل زندگی جمعی، دیدگاههای گوناگونی ارایه کردهاند که هر یک به بخشی از عوامل زندگی جمعی انسان نظر دارد. هر علم اجتماعی که درباره سلوک مجموعهای از افراد تحقیق میکند باید معلوماتی زیستشناختی یا روانشناختی از فرد ارایه دهد؛ یعنی در حل مشکلات اجتماعی باید سراغ طبیعت و ویژگیهای فردی رفت. بسیاری نیز بر این باورند که شکلگیری طبیعت و ویژگیهای فردی ساخته و پرداخته یا دستکم، تحت تاثیر عوامل اجتماعی است.»
کتاب «حقوق طبیعی قراردادگرایی و حاکمیت» به قلم محمدحسین اسکندری و ویراستاری محمود سوری به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، با شمارگان دو هزار نسخه و بهای چهار هزار و 200 تومان وارد بازار شده است.
نظر شما