به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجموعه شعر «باران بر گورهای کهنه اریب میبارد» در برگیرنده 42 قطعه شعر سپید و طرح است.
در بخش نخست این سرودهها 9 قطعه شعر با عنوان ثابت «زمستانی» آمده است و شاعر در این شعرها با نگاهی ویژه به طبیعت و فصل زمستان به مسایل اجتماعی پرداخته است.
در ادامه شعرهای سپیدی با عنوانهایی چون «از مزارع مرجانی»، «از کوه و پلنگ»، «تنگ تشنه»، «ماهیان گریز»، «تکیهگاه»، «چند کلاغ»، «آدمک چشمروشن» و «به قول آنها» دیده میشود. در بخش پایانی کتاب نیز 13 طرح آمده است.
این سرودهها طبیعتگرایانه هستند و شاعر در سرایش آنها از عناصر طبیعت بهره فراوانی گرفته؛ البته درونمایه اصلی شعرها مسایل و موضوعات اجتماعی است.
پیشتر بخشوده در گفتوگو با «ایبنا» درباره این مجموعه گفته بود: «در شعرهای این مجموعه بیشتر به تجربههای جدید و نگاههای جزئی به هستی و زندگی پرداختهام. این نگاهها تقریبا اجتماعی است. البته به دلیل علاقه شخصیام به طبیعت نگاهی ویژه به زمستان و طبیعت نیز داشتهام.»
نمونه شعر از این دفتر با عنوان «بیکلاغی»:
«حرف نارس این نارنج را
با چه زبانی به راههای پربرف بگویم
بگویم و نترسم از بیکلاغی این سیمهای سفید شده
بگویم و نگویم از این نام
که روی دستم سنگینی میکند
و نمیدانم به کی بچسبانمش
به چی؟
جارچی! سیب بزرگ خنده پوشانده صورت عابران را
و انگشت تحقیرشان چشمهایم را نشانه گرفته
دارم
کم کم
به حاشیه خیابان پرت میشوم
ای خدا!
نارنج حرفم را کجا پوست بکنم؟
کجا؟»
یک نمونه از طرحهای این مجموعه:
«و میگذشتم
از گذشتههایم
مانند باد
از سربزار خاکستر.»
حبیبالله بخشوده متولد 1348 و مسوول انجمن هانا در حوزه هنری استان ایلام است.
پیشتر از بخشوده مجموعه شعرهای «صدای آبرنگها» (دوبیتی)، «چیزی شبیه ابر» (شعرها و طرحهای سپید و نیمایی)، «به رنگ هنوز» (بررسی شعر سپید در دهه 60 و 70) و «چشمانداز» (مقالت تحقیقی نویسندگان ایلامی» منتشر شده است.
دفتر شعر «باران بر گورهای کهنه اریب میبارد» در 56 صفحه، شمارگان دو هزار و 500 نسخه و قیمت هزار و 400 تومان از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.
سهشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
نظر شما