کتاب «فهرست نسخ خطي كتابخانه امام حكيم» به همت رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و مشاركت كتابخانه آيتالله مرعشي نجفي(ره) در عراق چاپ شد.
از اين رو مجموعههاي متعدد و قابل اعتنايي نظیر كتابخانه كاشف الغطاء، علامه اميني و آيتالله حكيم به همت و سرپرستي آن بزرگواران بنيان نهاده شد.
در ميان اين مراجع، شايد مهمترين اقدام از سوي آيتالله سيدمحسن حكيم(ره) شكل گرفت. وی بر آن شد تا با حمايت از تاسيس كتابخانههاي متعدد در شهرهاي مختلف زمينه آشنایي بيشتر جامعه آن روز عراق را با علوم و دانشهاي سازنده و همچنين ميراث بازمانده اهلبيت(ع) تسهيل کند. شمار شعب كتابخانههاي مجموعه او كه در استانهاي مختلف عراق تشكيل شدند امروز به بيش از يكصد كتابخانه میرسد.
نخستين و ارزشمندترين اين مجموعهها كتابخانه مركزي وی در ابتداي شارعالرسول(ص) و محله حويش نجف در جوار مسجد هندي است. اين كتابخانه ماه شوال سال 1335 هجری شمسی بنا نهاده شد اما به صورت رسمي 10 سال پس از آن از این كتابخانه بهرهبرداري شد. كتابخانهاي كه اينك افزون بر 5000 نسخه خطي از آثار مختلف شيعي را در خود جاي داده است.
پیش از این به آمادهسازي فهرستي جامع از نسخههاي خطي اين كتابخانه توجه شده بود اما به دليل پارهاي از اقتضائات زمان، از جمله شرايط خاص عراق، اين مهم ناتمام مانده و فهرست مجموعه هيچگاه به صورت كامل تدوین نشده بود. از اين رو رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در بغداد با مشاركت كتابخانه حضرت آيتالله مرعشي نجفي(ره) این فهرست را آماده سازی و منتشر کردند.
نظر شما