مرکز نمایشگاه بین المللی دهلی از اول سپتامبر(11 شهریور) میزبان یک رویداد فرهنگی 9روزه برای دوستداران کتاب خواهد بود. کتابهای الکترونیک و دنیای دیجیتال بخش مهمی از این نمایشگاه را به خود اختصاص میدهند.-
در این نمایشگاه کتاب 300 ناشر هندی آثار خود را ارایه می کنند و برخلاف نمایشگاه بین المللی دهلی نو که چندی پیش برگزار شد این بار خبری از کتاب های شنیداری نخواهد بود زیرا موضوع کتاب های الکترونیک بسیار داغ تر و از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است.
امسال در این رویداد فرهنگی، یک هیات 20 نفره چینی نیز در زمینه مبحث ترجمه مذاکراتی با هندوستان خواهند داشت. این افراد علاقه ویژه ای به کتاب های حوزه تکنولوژی و کامپیوتر هندوستان دارند تا به زبان چینی ترجمه شود.
«شاکتی مالیک» دبیر نمایشگاه کتاب دهلی گفت: از آنجا که محبوبیت کتاب های الکترونیک به ویژه در میان نسل جوان فراتر از حد انتظار ماست و نمی توانیم نسبت به رشد تکنولوژی در جهان بی تفاوت باشیم، به همین دلیل تصمیم گرفتیم در نمایشگاه امسال بر این کتاب ها و تکنولوژی های نوین تمرکز کنیم و آنها را کانون توجه قرار دهیم.
وی افزود: درقالب این نمایشگاه، یک برنامه آموزشی دو روزه هم داریم که برای نویسندگان، ناشران و تمام کسانی که به کتاب های الکترونیک علاقه دارند سودمند خواهد بود. در این برنامه آموزشی به شرکت کنندگان آموزش داده می شود که چگونه کتاب های چاپی را به نسخه های الکترونیک تبدیل کنند و آن را به صورت آنلاین روی اینترنت عرضه کنند.
در حال حاضر میزان استقبال از کتاب های الکترونیک در جهان به شدت افزایش یافته و این بخش از صنعت کتاب در حال گسترش و توسعه است. فروشندگان بزرگی مانند آمازون هم از پیشی گرفتن میزان فروش کتاب های الکترونیک از نسخه های خطی در بازار کتاب خبر می دهند.
ولی براستی چرا گرایش مردم به این کتاب ها روندی صعودی و روبه رشد دارد؟ شاید این مساله را بتوان با کم بودن بهای کتاب های الکترونیک نسبت به نمونه های چاپی، راحت تر ذخیره شدن کتاب های دیجیتال، کمتر اشغال کردن فضای خانه و همچنین آسانی خرید این آثار مرتبط دانست. با توجه به این که این روزها به دلیل مشغله های مختلف گاه نمی توان به موقع برای خرید بیرون رفت، تنها با یک کلیک می توان کتاب مورد نظر را دراختیار داشت که مزیتی بزرگ محسوب می شود.
هندوستان با وجودی که سومین بازار بزرگ کتاب های الکترونیک در سطح جهان محسوب می شود ولی هنوز هم این صنعت در این کشور نوپا محسوب می شود و پتانسیل بالایی در زمینه کتاب های دیجیتال دارد.
هندوستان کشوری با تنوع فرهنگ و زبان های مختلف است و در هر چند صد کیلومتر، زبان و گویش مردم تغییر می کند که این موضوع، چالشی اساسی فراروی ناشران برای ارایه کتاب محسوب می شود. با توجه به این موضوع، تهیه کتابی که در سراسر این کشور یا حداقل بخش وسیعی از مناطق آن طرفدار داشته باشد کمی سخت است که این موضوع در زمینه کتاب های الکترونیک هم صدق می کند. بسیاری از دستگاه های کتابخوان الکترونیک هم هنوز برای لهجه ها و گویش های ویژه مناطق مختلف هندوستان برنامه ریزی نشده اند و مردم به راحتی نمی توانند از آن بهره بگیرند که همین مساله گاهی بازار این کتابخوان ها را کساد و بی رونق می کند و مردم علاقه ای به خرید آن نشان نمی دهند.
نظر شما