میثمی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: من درباره تحولات موسیقی در قزوین مشغول تحقیق و مطالعه بودم و در این بین با هر کدام از بزرگان و پیشکسوتان که همکلام میشدم معمولا از آقای ملاعبدالکریم جناب قزوینی نام میبردند. این مساله مرا مجاب کرد تا درباره این شخص تحقیق کنم.
وی افزود: در زمان همایشی درباره هنر قاجار که در فرهنگستان هنر برپا شده بود، استاد مجید کیانی از من درخواست کرد که کتابي درباره موسیقی در قزوین بنویسم و من هم به او اطلاع دادم که مدتهاست روی تاثیر عبدالکریم جناب مشغول تحقیق هستم. این پیشنهاد با استقبال آقای کیانی مواجه شد.
میثمی در ادامه به مدت زمان نگارش کتاب اشاره کرد و گفت: نگارش کتاب در حدود یکسال به طول انجامید. در رابطه با مستندات کتاب هم باید بیان کنم که بخشی از آن را از طریق مصاحبهها و بخشی دیگر هم از متون مکتوب به دست آوردم. ما چند سال پیش همایشی در مورد موسیقیدانان قزوین برگزار کردیم که خانواده ملاعبدالکریم جناب هم در آن شرکت داشتند، آنها وقتی با حسننیت ما مواجه شدند، اسناد بسیاری را در اختیار من قرار دادند.
این محقق حوزه موسیقی در ادامه به تاثیر ملاعبدالکریم جناب بر موسیقی دوران قاجاریه اشاره کرد و گفت: ملاعبدالکریم جناب اطلاعات و دانش بسیاری در مورد موسیقی آوازی قدیم ایران داشته و از طرف دیگر معلمی شاگردپرور بود و به هیچ عنوان خستی در ارایه مطلب نداشت.
وی افزود: ملاعبدالکریم جناب نقش برجستهای در رونق تعزیه در زمان قاجار ایفا کرده است. تنظیم شعرهای تعزیه در قالب یک دستگاه آوازی خاص از عمده فعالیتهای ایشان بوده است. جالب است بدانید مظفرالدین شاه قاجار به ملاعبدالکریم جناب لقب ناظم البکا داده بود.
سید حسین میثمی در پایان به کتابهای تازه خود اشاره کرد و گفت: کتاب «تاریخ موسیقی قزوین از صفویه تا دوران قاجار» را در حدود دو سال است که به انتشارات سوره مهر تحویل دادهام، اما با وجود قولها بسیار هنوز منتشر نشده است و من از این بابت از انتشارات سوره مهر بسیار گلهمندم. در حال حاضر نیز روی کتابی درباره موسیقیدانهای عصر صفویه کار میکنم.
کتاب «حاجی ملاعبدالکریم جناب قزوینی و نقش وی در موسیقی قاجار» نوشته سید حسین قزوینی را موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری «متن» فرهنگستان هنر در 176 صفحه و قیمت پنج هزار و 300 تومان منتشر کرده است.
از جمله کتابهای منتشر شده با قلم سید حسین میثمی میتوان به «تحليل مباحث فقهی بعد از انقلاب اسلامی و تاثيرات آن در حيات موسيقايی ايران» اشاره کرد.
سهشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۵
نظر شما