سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۵
«فریاد خاموش» سهراب فاضل در کتابفروشی‌ها

دومین مجموعه شعر سهراب فاضل با عنوان «فریاد خاموش» از سوی نشر روناس منتشر شد. این مجموعه منتخبی از سروده‌های پنج سال اخیر شاعر را در برمی‌گیرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجموعه شعر «فریاد خاموش» در برگیرنده 45 قطعه شعر سروده شده طی چهار یا پنج سال اخیر است. این اشعار قالب‌ها و مضامین شعری متنوعی را شامل می‌شوند.

«ستاره و آه»، «گل اشک»، «اقتدار عشق»، «نوازش باران»، «هیاهوی آه»، «قرار نرگس»، «افق نگاه»، «شعری چون برف»، «گنجشک آزرده»، «دل و پنجره» و «تنفس شعر» عنوان برخی از شعرهای این مجموعه هستند.

شاعر در یادداشت آغازین کتاب نوشته است: «دلتنگی‌ها و شادی‌ها در سراسر زندگی موج می‌زنند، گاهی فریاد می‌شوند و گاهی فریاد نشده خاموش می‌گردند...و اینک شعر، یکی از سکوهای جلوه‌گری غم‌ها، شادی‌ها و حرف‌های نهفته دل.»

فاضل در گفت‌و‌گو با «ایبنا» درباره این مجموعه شعر توضیح داد: در این مجموعه شعرهایی در قالب‌های سپید، نیمایی یا کلاسیک و حتی تصنیف دیده می‌شود که اغلب آن‌ها با گرایش‌های عرفانی سروده شده‌اند.

وی ادامه داد: در حقیقت در این شعرها یکسری ویژگی‌های کلی زبان در هر قالب شعری در نظر گرفته شده‌ است، اما مضامین به سوی عرفان یا مذهب گرایش داشته‌اند؛ برای مثال در غزل‌های آیینی، حال و هوای تغزل بسیار دیده می‌شود.

این شاعر اشاره‌ای به نخستین مجموعه شعر خود با عنوان «سویدای دل» داشت و اظهار کرد: نخستین دفتر شعرم در سال 1382 منتشر شد. در مقایسه این دو مجموعه می‌توانم بگویم از نظر موسیقایی و محتوایی شعرهای دفتر دوم پخته‌تر هستند و همچنین گرایش‌های موسیقایی در این سروده‌ها بیشتر شده است.

وی افزود: باتوجه به این‌که در حوزه موسیقی کار کرده‌ام، شاید دلیل گرایش قوی من به موسیقی در شعر نیز همین باشد.

فاضل در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که چرا در اشعارش عناصر طبیعت بسیار دیده می‌شود، گفت: متولد استان گلستان هستم و در حقیقت در طبیعت رشد کرده‌ام، برهمین اساس به‌طور ناخودآگاه گرایش بسیاری به طبیعت و عناصر طبیعت در شعرهایم داشته‌ام.

وی در پایان گفت: علاوه بر گرایش‌های عرفانی و حضور پررنگ عناصر طبیعت در شعرهایم، می‌توان گفت آن‌چه در فرهنگ ایرانی وجود دارد در این سروده‌ها نیز دیده می‌‌شود.

نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «روزگار غریب»:
«در این روزگار غریب
چرا از خود نمی‌پرسی
که سهراب رفته است یا مانده
به اشک نشسته است یا خنده
اصلا زنده است یا مرده؟
چقدر این روزگار عجیب است
چقدر بی‌وفایی نانجیب است
که درد تنهایی سرتاسر زندگی را
آشفته است
این دل را خسته است
این تن را آزرده است
بی‌دلیل نیست که روح افسرده است.
پس برای که
برای چه رخ می‌نماید روزگار!»

سهراب فاضل متولد 1343 و مدرس ادبیات است. «تصنیف و ترانه‌سرایی در ایران»، «تصنیف‌سرایی در ادب پارسی»، «ده سال واژه‌گزینی نظامی»، «از زبان صبر» و «غوغای شعر» از جمله آثار منتشر شده این شاعر هستند.

مجموعه شعر «فریاد خاموش» در 76 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت دو هزار تومان از سوی نشر روناس منتشر و راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها