سعيد غفاري، نویسنده این اثر درباره انگيزه اصلي خود از تاليف اين كتاب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: انگيزه اصلي تاليف اين كتاب، تصويب سرفصل درسي جديدي در رشته كتابداري در دانشگاه جامع علمي كاربردي بود.
وي ادامه داد: من پيش از اين نيز كتابهايي را براي نوسوادان و معلولان تالیف كردهام. شالوده اصلي اين كتاب نيز پاياننامه «فريده خرامين» بوده كه دو سال پيش در دانشگاه همدان از آن دفاع شده است. پس از آن تصميم گرفتيم با تغييراتي اين پاياننامه را به كتاب تبديل كنيم.
وي افزود: امروز خدمات و فناوريهاي نوين هر روز در حال تغيير است و بديهي است كه با همهگیر شدن این فناوريها بايد آثار جديدي درباره خدمات كتابخانهها براي نابينايان تاليف شوند؛ بنابراين آثار ويژه اين حوزه هيچگاه كامل نيستند و همواره در حال تكميل شدن هستند.
غفاري درباره ويژگي متمايز اين اثر در مقايسه با ساير آثار منتشر شده نيز گفت: اين كتاب بر اساس اهداف و سرفصلهاي دانشگاهي تاليف شده و این در حاليكه است که آثار ديگري مانند كتاب خانم ارجمند بر مبناي اين هدف تاليف نشده است.
وي تاكيد كرد: اين كتاب در كميته بررسي و بازنگري دروس در دانشگاه جامع علمي كابردي به تصويب رسيد و پيشنهادكننده آن هم من بودم.
اين مدرس كتابداري با بيان اينكه كتاب حاضر هشت فصل دارد، افزود: در فصلهاي ابتدايي آماري از تعداد نابينايان در كشور ارايه شده تا ميزان ضرورت تاليف كتاب براي اين قشر احساس شود چراكه اگر ميخواهيم بيسوادي را ريشه كن كنيم بايد بدانيم نابينايان نيز بخشي از اين جامعهاند.
وي همچنين گفت: در فصلهاي بعدي نيز عناويني چون اطلاعرساني به معلولان، كتابخانههاي عمومي نابينايان، كتابخانهها و مراكز اطلاعرساني نابينايان در جهان، كتابخانهها و مراكز اطلاعرساني نابينايان در ايران و فناوريهاي ارتباطات و اطلاعات براي نابينايان منتشر شده است.
غفاري در پايان تاكيد كرد: اگرچه اين كتاب براي دانشجويان نوشته شده اما سبك نگارش كتاب به گونهاي است كه هر مخاطبي ميتواند از آن استفاده كند حتي اگر فردي در كتابخانهاي كار ميكند اما كتابدار نيست و علاقه دارد ميتواند مخاطب اين كتاب باشد.
كتاب حاضر را نشر چاپار با همكاري انتشارات دبيزش با شمارگان هزار نسخه و به بهاي چهار هزار و 800 تومان منتشر كرده است.
شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۴
نظر شما