انید بلایتون، لوئیس بوگان، فرناندو آرابال، ایجی یوشیکاوا و آنگوس ویلسون از نویسندگانی هستند که سال ها پیش در چنین روزی طلوع کرده اند.-
انید بلایتون
انید بلایتون، نویسنده بریتانیایی کتاب کودکان چنین روزی در سال 1897 در لندن به دنیا آمد. وی نخست بازنویسی قصه های فولکلور را آغاز کرد و سپس به نوشتن داستان های مستقل خود پرداخت. او که شماری از آثارش را با نام مستعار مری پولاک می نوشت، نخستین اثرش مجموعه شعری بود که در سال ۱۹۲۲ منتشر کرد. وی بیش از 800 کتاب در طول 40 سال فعالیت ادبی اش نوشت که به 90 زبان زنده دنیا ترجمه شده و بیش از 600 میلیون نسخه از آثار وی به فروش رسیده است. در سال های آغازین دهه پنجاه وی بسیار پرکار بود و به طور متوسط سالانه ۵۰ عنوان کتاب منتشر می کرد از اينرو به زودی به یکی از چهره های محبوب ادبیات کودکان تبدیل شد. محبوب ترین شخصیت داستانی بلایتون «نادی» عروسکی چوبی است که ماجراهای آن در سرزمین اسباب بازی ها می گذرد. این مجموعه از موفق ترین مجموعه های اوست که ۲۰ میلیون نسخه از آن در دهه پنجاه در انگلستان به فروش رفت. «مدرسه سنت کلر»، «مدرسه مالوروی»، «نادی»، «پنج رفیق» «شرورترین دختر مدرسه» از محبوبترین مجموعه داستانهای اوست. وی نوامبر 1968 از دنیا رفت.
لوئیس بوگان
لوئیس بوگان، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1897 به دنیا آمد. وی در سال 1945 به عنوان چهارمین ملک الشعرای کتابخانه کنگره آمریکا انتخاب شد. بوگان طی سال های 1931 تا 1969 در مجله معتبر ادبی نیویورکر می نوشت و بیشتر کارهایش پیش از سال 1938 منتشر شد. او «لاشه مرده» را سال 1923، «تابستان تیره» را سال 1929 و «خشم خفته» را سال 1937 منتشر کرد که این آخری از مهمترین آثار وی به حساب می آید. «منتخب اشعار: 1953- 1923» او برنده جایزه بولینگن و همچنین جایزه آکادمی شعر آمریکا در سال 1959 شد. وی فوریه 1970 در نیویورک از دنیا رفت.
فرناندو آرابال
فرناندو آرابال، نمایشنامه نویس، نویسنده، شاعر و فیلمساز اسپانیایی چنین روزی در سال 1932 به دنیا آمد. وی بعد از تحصیل در رشته حقوق اسپانیا را ترک و فرانسه را برای زندگی انتخاب کرد. وی مهمترین و تنها بازمانده نسل ابزودنویسان و همچنین یکی از مهمترین بنیانگذاران تئاتر وحشت در دنیا به حساب میآید. او بیش از 100 نمایشنامه، 14 رمان ، 800 مجموعه شعر، تعدادی مقاله و کتاب های هنری در کارنامه ادبی خود دارد. او همه نمایشنامه هایش را در دو جلد که بیش از دو هزار صفحه است منتشر کرده که به زبان های بسیاری ترجمه شده است. «دوچرخه مرد محکوم»، «سه چرخه»، «پیک نیک در میدان جنگ»، «دو جلاد»، «دزد دوچرخه»، «همه عطرهای عربستان» و «کنسرت در داخل یک تخم مرغ» از جمله آثار آرابال است. او جوایز ادبی متعددی از جمله جایزه بنیاد فورد سال 1959، جایزه تئاتر آکادمی فرانسه سال 1993 و جایزه کتاب ملی اسپانیا 2000 را از آن خود کرده است.
ایجی یوشیکاوا
ایجی یوشیکاوا، نویسنده رمان های تاریخی ژاپنی چنین روزی در سال 1892 به دنیا آمد. او سال 1914 برای کتابش «داستان های انوشیما» برنده نخستین جایزه داستان نویسی شد. وی از دهه 1930 شروع به نوشتن حرفه ای کرد و سال 1935 «موشای» را که مهمترین اثرش است به رشته تحریر در آورد. این مجموعه شامل هفت جلد با موضوع های مختلف است. بیشتر آثار وی از نسخه های قدیمی کلاسیک تجدید چاپ شده اند. وی سپتامبر 1962 از دنیا رفت.
آنگوس ویلسون
آنگوس ویلسون، رمان نویس انگلیسی چنین روزی از سال 1913 به دنیا آمد. او سال 1949 نخستین مجموعه داستان کوتاهش با عنوان «مجموعه اشتباه» را منتشر کرد و همان سال «شوکران و پس از آن» را خلق کرد که با موفقیت همراه شد. وی سال 1958 موفق شد تا جایزه تیت بلک را برای «دوران میانسالی خانم الیوت» از آن خود کند. «آخرین تلفن»، «برپایی دنیا در آتش» و «پیرمرد در باغ وحش» از دیگر آثار اوست. وی که برای دستاوردهای باارزش ادبی اش با دریافت لقب «سر» تجلیل شد، ماه می 1991 برای همیشه آرمید.
نظر شما