به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نهمین شماره از فصلنامه «پاژ» بخشهای متنوعی چون «نقد و تحقیق»، «هنر و هنرمندان»، «از دیار آشنایان»، «شعر و داستان»، «کتابشناخت»، «یاد رفتگان»، «باستانشناسی، تاریخ و جغرافیا» و «گزارش و گفتوگو» را شامل میشود.
در بخش «نقد و تحقیق» این شماره از فصلنامه «پاژ» مطالبی چون «درباره خداینامک» نوشته ع. شاپور شهبازی و محمود حسنآبادی، «پراکندگی نگارههای شاهنامه در کتابخانههای بریتانیا» از فاطمه ماهوان، «شاهنامه، در جزر و مد آرا نقدی ادیبان عرب» اثر علی سلیمی و پیمان صالحی، «نگاهی بر کتاب برابر نهاد شاهنامه فردوسی و غرر السیر ثعالبی» به قلم نغمه دادور، «درآمدی بر تبارشناسی پیر مغان (1)» از محسن بابایی دیده میشود.
در بخش «باستانشناسی، تاریخ و جغرافیا» نیط مطالب «جایگاه ولایت توس در شاهنامه (با تاملی در جغرافیای شاهنامه)» از مهدی سیدی، «توس در مطالعات باستانشناختی» نوشته رجبعلی لباف خانیکی، «سیمای باستانی پاژ» اثر جواد زاشکی علیآباد و محمود طغرایی آمده است.
«گزارش و گفتوگو» عنوان بخش دیگر این فصلنامه است و یک گزارش و یک گفتوگو مبنی بر «این قند پارسی که به بنگاله میرود: گزارشی از همایش میانفصلی فرهنگسرای فردوسی در موضوع روابط فرهنگی خراسان با هند» به قلم یوسف بینا و گفتوگو با محمدتقی راشد محصل را شامل میشود.
بخشهای «هنر و هنرمندان»، «از دیار آشنایان»، «شعر و داستان»، «کتابشناخت» و «یادرفتگان» دیگر بخشهای این فصلنامه هستند.
سرمقاله این شماره از فصلنامه «پاژ» با عنوان «باز هم پاژ و این بار تا همیشه» به قلم محمدجعفر یاحقی، سردبیر فصلنامه و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نوشته شده است.
فرهنگسرای فردوسی موسسهای است مردمی، غیرانتفاعی و غیر وابسته که با اهدافی چون بررسی و معرفی مقام و موقعیت فردوسی در تاریخ و ادب ایران و جهان، تعریف و اجرای پژوهشهای بنیادی در زمینه تحولات اجتماعی، تاریخی، فرهنگی و ادبی ایران تا روزگار فردوسی و نشان دادن تاثیر اندیشه و خرد فردوسی در حرکتهای فرهنگی، ادبی، اعتقادی و تاریخی در مسیر تکامل اجتماعی ایرانیان، و برخی اهداف دیگر، از سال 1384 تاسیس شده است.
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۷
نظر شما