سه‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۹
تمسک به علم و دانش تنها راه رسیدن به عزت و اقتدار است

آیین رونمایی از آثار فاخر قرآنی شامگاه دوشنبه (16 مرداد) در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد. وزیر ارشاد در این مراسم گفت: همان‌طور که در بسیاری از آیات قرآن کریم و روایات ائمه معصومین(ع) اشاره شده است، تمسک به علم و دانش تنها راه رسیدن به قدرت، عزت، اقتدار و پیشرفت است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سید محمد حسینی در این مراسم که با حضور پژوهشگران، محققان و فعالان عرصه قرآن کریم برپا شد، اظهار کرد: خداوند را شاکریم که در این ایام پرخیر و برکت در نمایشگاه قرآن کریم شاهد رونمایی آثار فاخر قرآنی هستیم. حضور پرشکوه مردم در این نمایشگاه موجب دلگرمی فعالان عرصه قرآنی است. 

وی افزود: همه پژوهشگران، محققان و هنرمندانی که در تولید محصولات قرآنی تلاش می‌کنند، وقتی که حمایت و حضور مردم در نمایشگاه قرآن را می‌بینند، به‌یقین با انگیزه بیشتری به انجام این‌گونه اقدامات ادامه خواهند داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نرم‌افزار تولید علم و جنبش نرم‌افزاری بیان کرد: آیات متعدد قرآنی که به اهميت علم و دانش تاکید دارند، زمینه‌های ترغیب و تشویق علاقه‌مندان برای حرکت در مسیر علم را فراهم کرده‌اند. 

وی در ادامه سخنانش گفت: در شرایط فعلی که شاهد انحصار علم و دانش هستیم به گونه‌ای که به فرزندان این مرز و بوم اجازه نمی‌دهند حتی در برخی از رشته‌ها در دانشگاه‌های دنیا تحصیل کنند باید خودمان تلاش کنیم و گام‌های بلندی را برداریم که خوشبختانه دستاوردهای فراوانی به‌ویژه در سال‌های اخیر در این حوزه داشتیم و سرعت رشد علمی در کشور ما به‌قدری بوده که همگان را به اعجاب و شگفتی واداشته است. نرم‌افزار تولید علم و جنبش نرم‌افزاری نیز در این مسیر تولید شده است و امیدواریم بتوانیم تاکیداتی را که رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره کرسی‌های آزاداندیشی و کرسی‌های نظریه‌پردازی داشتند، عملی کنیم.

حسینی با اشاره به مسابقه ایده‌های قرآنی بازی‌های رایانه‌ای گفت: ما باید به جای این‌که همه نگاهمان به فیلم‌ها، برنامه‌ها و بازی‌های غربی باشد و از آن‌ها کپی‌برداری کنیم و همچنین تبعیت محض از آن‌ها داشته باشیم، سوژه‌ها و ایده‌های خوبی که برگرفته از فرهنگ اصیل اسلامی‌اند، ارایه کنیم، به‌گونه‌ای که دیگر احساس نیاز نکنیم تا بخواهیم از دیگران که فرهنگی مغایر با فرهنگ ما دارند و تنها به بعد مادی انسان توجه دارند، در این باره بهره ببریم. ما باید در همگان ایجاد انگیزه کنیم تا ایده‌های خوبی را ارایه دهند که خوشبختانه در نخستین گام، تعداد این ایده‌ها هم قابل توجه بوده است.

وی با اشاره به بزرگترین قرآن مطلای جهان که توسط علیرضا بهدانی کتابت شده است، اظهار کرد: علیرضا بهدانی از سال 1372 کتابت قرآن کریم را آغاز کرده است و اکنون که در سال 1391 هستیم توانسته است حدود 45 قرآن را کتابت کند. زمانی ما شنیده بودیم که در گذشته شخصیتی مثل استاد نیریزی 99 قرآن نوشته است که جای شگفتی و تعجب بود اما علیرضا بهدانی با خط زیبایش تاکنون 45 قرآن را نوشته‌ است، یعنی سالی بیش از دو قرآن را کتابت کرده‌ که نسخه‌های متعددی از آن‌ها در موزه‌ها قرار دارند. یک نسخه از آن‌ها را به رییس جمهوری هدیه کرده‌ و یکی دیگر از آن‌ها در دفتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در معرض دید مراجعه‌کنندگان قرار دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: قرآن کریم دارای جاذبه‌های فراوانی است اما از همان ابتدای نزولش، مسلمانان به نگارش آن با خط زیبا اهتمام داشتند. همان‌طور که تلاوت و قرائت قرآن کریم با صوت زیبا جاذبه بیشتری ایجاد می‌کند، کتابت آن با خط زیبا نیز زیباست و زمینه‌های ترغیب مردم برای انس بیشتر با قرآن کریم را فراهم می‌کند. 

حسینی با اشاره به کتاب «هنر قرائت قرآن» نوشته «کریستینا نلسون» و ترجمه و تحقیق محمدرضا ستوده‌نیا گفت: امیدواریم که یک پژوهشگر و محقق ایرانی چنین کتابی را به نگارش درآورد، چرا که کشور ما قاریان فراوانی دارد و جلسات باشکوه قرائت قرآن در جای جای کشور برگزار می‌شوند که برخی از آن‌ها از طریق رسانه ملی پخش می‌شوند و تاثیر این تلاوت‌ها را بر قلب و روح مردم می‌بینید و ناخودآگاه اشک در چشمانشان حلقه می‌زند. بنابراین، امیدواریم محمدرضا ستوده‌نیا و همکارانشان همت کنند که انشاءالله ما نیز در کشور یک هنر قرائت قرآن داشته باشیم.

وی با اشاره به تولید نرم‌افزاها و ابزارهای جدید فرهنگی عنوان کرد: ما از ابزارهای جدید نمی‌توانیم غافل باشیم و راه گریز از آن‌ها نیز وجود ندارد. فضای مجازی یک واقعیت است و جاذبه فراوانی دارد، به‌گونه‌ای که جوانان به آن گرایش فراوانی دارند. ما باید تلاش کنیم از این فرصت‌ها به نحو احسن بهره بگیریم و از این ابزارها براي تبیین و ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و معارف ناب اسلامی استفاده کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تاکنون نرم‌افزارهای زیادی در حوزه قرآن کریم تولید شده‌اند اما کافی نیستند و باید بیش از گذشته در این باره فعالیت شود. کسی نمی‌تواند مانع تولید نرم‌افزارهای قرآنی در کشور ما شود. ما می‌توانیم از فرصت‌ها بهره ببریم و حرف حساب و حق خودمان را به گوش جهانیان برسانیم. 

حسینی در پایان از برپایی 32 جشنواره قرآنی در سال جاری خبر داد و گفت: به زودی در کشور شاهد برپایی این 32 جشنواره قرآنی در رشته‌های مختلف خواهیم بود. در این جشنواره‌ها از هنرهای مختلف مانند هنرهای تجسمی، تئاتر و فیلم مستند که همه برگرفته از آموزه‌های قرآنی‌اند، استفاده خواهد شد.

در پایان مراسم، برگزیدگان مسابقه ایده‌های قرآنی بازی‌های رایانه‌ای معرفی و قدردانی شدند. همچنین سید محمد حسینی از نرم‌افزار تولید علم و جنبش نرم‌افزاری، بزرگترین قرآن مطلای جهان، مصحف درشت خط رایانه‌ای، قلم رایانه‌ای جدید نسخ عربی و کتاب «هنر قرائت قرآن» رونمایی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها