وي ادامه داد: برنامهاي در یکی از شبکههای خارجی پخش شد كه اواخر دوره پهلوي را به نوعي نشان داد كه كساني كه از تاريخ انقلاب اطلاعي ندارند گمان ميكنند افراد رژيم پهلوي افرادي خدمتگزار بودند و قدرتهاي جهاني باعث تحول و انقلاب در ايران شدند، در حالي كه بايد ما خودمان تاريخ كشورمان را بنويسيم و آن را مأخذ افراد و پژوهشگران قرار دهيم.
حسيني با اشاره به اين كه موسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي (ناشر کتاب «شرح اسم») همايشهاي بسياري در زمينه تاريخ معاصر ايران برپا كرده است، ادامه داد: اين موسسه كتاب و فصلنامههاي بسياري درباره مطالعات تاريخي مانند «روزشمار انقلاب اسلامي» دارد كه در مجموع از معتبرترين مراكزي است كه به تاريخ معاصر ايران ميپردازد. اين موسسه بايد قدمهاي بعدي خود را محكمتر بردارد و اثری که پيرامون شخصيت امام خميني (ره) در دست اقدام دارد، هرچه سريعتر آماده كند.
وي افزود: يكي از نكاتي كه بايد به آن توجه داشت نياز عامه مردم، نخبگان و خواص به دانستن از تاريخ معاصر است. نوشتن اين نوع كتابها در خارج از كشور نيز خواهان بسياري دارد. آنها اشتياق بسياري براي ترجمه اين آثار از خود نشان دادهاند و ترجمه اين آثار نيز آغاز شده است.
حسيني در ادامه گفت: درباره كتاب «شرح اسم» با تمام محاسن اثر كه متكي به اسناد ساواك و شهرباني و همچنين خاطرات نقل شده است ظرفيت گفتوگو با شخصيتهاي بيشتري را داشت كه مولف ميتواند براي تكميل اثر از آن بهره بگيرد زيرا نگارش اين نوع كتابها و توجه به نقاط قوت آن ميتواند مانعي براي تحريف تاريخ باشد. انتشار اسناد گذشته مانع پنهان ماندن حقايق ميشود. همكاري موسسات براي ارايه اسناد نگارش اين كتاب قابل قدرداني است و ميتواند دستمايهاي براي محققان، رماننويسان و هنرمندان باشد تا كاري قابل قبول و مناسب در حوزه خود ارايه دهند.
وي افزود: هر فصل اين كتاب را ميتوان در يك بخش مستقل به صورت كتاب منتشر كرد. به عنوان مثال دوران تبعيد مقام معظم رهبري در ايرانشهر يا جيرفت ميتواند كتاب مستقلي باشد كه با ارايه اسناد و عكسها حوادث آن دوران را بيان كند. در شهر جيرفت ساختماني با عنوان «ياد ولايت» وجود دارد كه هر سال در آنجا مراسمي با حضور پرشور مردم برپا ميشود.
حسيني ادامه داد: در كتاب «شرح اسم» تاريخ حوادث به دقت بيان شدهاند و نكات و اطلاعات خوبي وجود دارند كه ميتوان به واسطه مصاحبههاي بيشتر حق مطلب را ادا كرد. اين كتاب از بحث خاندان و تبار مقام معظم رهبري آغاز ميشود و تا مسايل پيروزي انقلاب ميرسد كه با تكيه بر اسناد و خاطرات دوران طلبگي، علاقه ايشان به مطالعه، خستگيناپذير بودن را بيان ميكنند. در آن دوران مرسوم نبود كه طلبهاي كتابهاي داستان و رمان را دنبال كند اما مقام معظم رهبري علاقهمند به مطالعه هستند، تا آنجا كه وقتي به نمايشگاه كتاب ميآيند از قصه و رمانها ميپرسند و توجه ايشان به كتاب به پشتوانه مطالعاتي طولاني وابسته است. ايشان در زمينه شعر نيز صاحب نظرند چنان که به نقل از ایشان در کتاب آمده که «تفريح من در دوران طلبگي شعر بود و شعر.»
گزارش تکمیلی مراسم رونمايي كتاب «شرح اسم» متعاقبا در ایبنا منتشر میشود.
نظر شما