سیامک دری معتقد است، اطلاعرسانی دقیق طرح آموزش ملی صنعت چاپ، نیازمند زمان است. برگزاری این طرح در مراکز استانها با توجه به اهمیت ملی این طرح به فراگیری بیشتر آن و آموزش افراد از بدنه صنعت چاپ میانجامد.-
وی افزود: بسیاری از مواردی که در کلاسها مطرح میشود، مشکلاتی هستند که فعالان این عرصه با آن سرو کار دارند. تلاش ما این است مطالبی در کلاسها مطرح شود که صرفا تئوری و انتزاعی نبوده و بیشتر در ایران کاربرد داشته باشند.
دری در پاسخ به این سوال که چرا موسسه کساکاوش به همراه شرکت افست و مركز آموزش علمي ـ كاربردي، فرهنگ و هنر واحد شماره 5، مجری برگزاری این دورهها هستند؟ گفت: زمانی که طرح نوشته شد مجریهایی که تصور میشد علاقهمند به حضور در مرحله تعیین و نگارش محتوای طرحاند، برای این مرحله پیشقدم نشدند. موسسه کساکاوش به دلیل سوابق اجرایی دورههای مختلف تصمیم گرفت که آغازگر برنامه باشد تا در مراحل بعد اشکالات احتمالی برای دیگر مجریان برطرف شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به این که پس از گذشت نزدیک به 8 ماه از اجرای اول طرح آموزش ملی صنعت چاپ، هیچ مجری که قبلا اعلام آمادگی کرده، محتوایی ارایه نداده، اظهار کرد: حتی به مجریها اعلام شد درباره محتوای ارایه شده، نقدهای خود را مطرح کنند ولی تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.
مدیر موسسه کساکاوش در پاسخ به این سوال مبنی بر این که زمانی که صحبت از دوره آموزش ملی است انتظار میرود طرح فراگیرتر باشد، اظهار کرد: در فاز اول چون ممکن بود طرح مشکلاتی داشته باشد تصمیم گرفتیم دورهها را در دو شهر تهران و مشهد به صورت پایلوت برگزار کنیم ولی در مشهد اجرا نشد و در تهران نیز امسال بهتر از سال گذشته برگزار شد. در سال 91 نامهنگاری و مکاتبههایی با استانهای سراسر کشور صورت گرفت و در حال حاضر طرح در زاهدان برگزار شده است.
وی تاکید کرد: باید با مراجعه حضوری در استانها نسبت به طرح اطلاعرسانی دقیقی صورت گیرد و مراکزی که در حال حاضر مجری طرحاند قرار است این اقدامات را انجام دهند و ملی بودن طرح به این ترتیب تحقق پیدا میکند. فراگیر شدن نیاز به زمان دارد و به دلیل ضعف در آموزش، زمان زیادی برای آن صرف میشود.
دری افزود: هدف ما در شروع این طرح، درگیر کردن بدنه صنعت است نه دانشجویان، و با توجه به بازخوردهایی که از طرح گرفتیم قرار است در ماههای آینده، مباحث جدیدی به مباحث قبلی اضافه کنیم.
وی با اشاره به بررسی دلایل عدم استقبال برخی از فعالان چاپ، از این دورهها، گفت: باید با بررسیهای دقیق نیازها شناسایی و با توجه به بازخوردها، دورههای جدیدی به این طرح اضافه شود.
این فعال حوزه چاپ درباره طول مدت طرح آموزش ملی صنعت چاپ عنوان کرد: آموزش حدود دو هزار نفر با توجه به ظرفیت صنعت چاپ و افراد شاغل در این حوزه، در نظر گرفته شده و حدود 200 نفر تا کنون آموزش دیدهاند. طبق برنامه قرار است در طول یک سال هزار نفر آموزش ببینند که یک سال هنوز به پایان نرسیده و اگر مراکز استانها فعال شوند، میتوان انتظار داشت که امسال هزار نفر تکمیل شوند و به احتمال زیاد در سال 1392 نیز این طرح ادامه خواهد یافت.
طرح آموزش ملی صنعت چاپ كه با حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و توسط دفتر امور چاپ اين وزارت از سال گذشته آغاز شده، امسال نیز در قالب دورههای مختلف برگزار شد. وبسایت این طرح نیز برای اطلاعرسانی و ثبتنام علاقهمندان به نشانیhttp://allprintedu.ir راهاندازی شده است.
نظر شما