شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۹
صفحه امروز؛ 4 آگوست

هانس کریستین آندرسن، کنوت هامسون، پرسی بیش شلی، رابرت هایدن و تیم وینتون از نویسندگانی هستند که سال‌ها پیش چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته‌اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان با خلق آثار درخشانشان، نسل های بسیاری را از دریای خروشان ادبیات سیراب کرده اند.
 
هانس کریستین آندرسن
هانس کریستین آندرسن، نویسنده دانمارکی چنین روزی سال 1875 از دنیا رفت. وی آوریل 1805 در شهر ادنس دانمارک به دنیا آمد. او به ادبیات و تئاتر علاقه بسیار داشت و از همان کودکی برای خود صحنه تئاتر مي‌ساخت و آثار ویلیام شکسپیر را با استفاده از عروسک‌های چوبی اجرا می کرد. وی در ۱۴ سالگی به خاطر صدای زیبایش در تئاتر سلطنتی دانمارک استخدام شد اما اصرار یکی از همکارانش او را به سرودن شعر تشویق کرد و او وقت خود را بر نوشتن متمرکز کرد. او حدود 220 داستان تخیلی نوشته که به 150 زبان ترجمه و میلیون‌ها نسخه از آن در سراسر جهان فروخته شده است. از معروف‌ترین داستان‌های او می‌توان از پری دریایی، بندانگشتی، جوجه اردک زشت، زندگی من، ملکه برفی، دخترک کبریت فروش و لباس جدید امپراتور نام برد. وی نخستین داستانش را به نام «شبح پالناتکوز گریو» در سال ۱۸۲۲ منتشر کرد پس از آن به‌طور منظم کتاب‌هایی به چاپ رساند. جایزه ای به نام وی هر سال به برترین اثر داستانی اهدا می شود و زادروز او به نام روز جهانی کتاب کودک نامگذاری شده‌است. 

کنوت هامسون
کنوت هامسون، نویسنده نروژی چنین روزی در سال 1859 در خانواده‌ای فقیر در شمال نروژ به دنیا آمد. او بیش از 20 رمان،مجموعه شعر ، تعدادی نمایشنامه و داستان های کوتاه را در کارنامه ادبی خود به ثبت رسانده است. برخی او را هم‌پایه نویسندگانی چون جیمز جویس، مارسل پروست و ویرجینیا وولف می‌دانند و برخی منتقدان جایگاه رفیع‌تری برای او قائلند و وی را پیشگام برخی سبک‌های ادبی معرفی می‌کنند. او از سال 1883 شروع به نوشتن کرد و آثار درخشانی از جمله شاهکارش با عنوان «گرسنگی» را سال 1890 منتشر کرد که او را به اوج شهرت رساند. وی پس از آن «رازها» را سال 1892، «پان» را سال 1894، «بازی حیات» را سال 1896 و «ویکتوریا» را سال 1898 منتشر کرد. «میوه‌های زمین» نام یکی دیگر از آثار شاخص اوست که موجب شد سال 1920 برای این کتاب برنده جایزه نوبل شود. او از علاقه‌مندان فرهنگ کشور آلمان بود و حتی پیش از جنگ‌ جهانی دوم هم طرفدار ایدئولوژی نازی‌ها بود. همین موضوع سبب جدایی او از دیگر روشنفکران و نویسندگانی شد که از استالین و اتحاد جماهیر شوروی حمایت می‌کردند و این حمایت‌ها در نهایت به تبعید وی به آمریکای شمالی به عنوان یک خائن انجامید. در صد و پنجاهمين سالگرد تولد هامسون، دولت نروژ برای قدردانی از این نويسنده فقید تصوير او را روى سكه ضرب و راهی بازار کرد. «رزا»، «بنونی» و «زیر ستاره پاییزی» از دیگر آثار اوست. وی فوریه 1952 از دنیا رفت. 

پرسی بیش شلی
پرسی بیش شلی، شاعر غزلسرای انگلیسی چنین روزی در سال 1792 به دنیا آمد. او از کودکی توسط مادرش که فردی فرهنگی بود با شعر آشنا شد و در دوران مدرسه با راهنمایی های پدربزرگش چند اثر منظوم و منثور نوشت. نخستین اثر وی «ملکه ماب» نام دارد که در آن زمان شاعری چون لرد بایرون آن را تایید کرد. «آلاستور»، «سنسی» و «ساحره اطلس » از آثار برجسته اوست. وی سال 1822 در دریا غرق شد.

رابرت هایدن

رابرت هایدن، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1913 به دنیا آمد. او در سال 1976 به عنوان مشاور فرهنگی کتابخانه کنگره آمریکا انتخاب شد. یکی از مهم‌ترین اشعار او «آن یکشنبه های زمستانی» است که موجب شهرت او شد. آوریل 2012 اداره پست آمریکا برای تجلیل از وی تصویر او را روی یک تمبر چاپ و روانه بازار کرد. وی فوریه 1980 از دنیا رفت. 

تیم وینتون
تیم وینتون، رمان نویس و داستان نویس استرالیایی چنین روزی در سال 1960 به دنیا آمد. او موسس و حامی جایزه تیم وینتون برای نویسندگان جوان است. وی نخستین رمانش را با عنوان «شناگر رک» به چاپ رساند که در سال 1981 برنده جایزه ادبی استرالیا شد. دومین رمان او با عنوان «سطحی ها» برنده جایزه مایلز فرانکلین در سال 1984 شد. آخرین رمان وی با عنوان «نسیم» سال 2008 منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها