ایزابل آلنده، ریموند کارور، جیمز بالدوین، جوسی آدلر اولسن و لارنس رایت از نویسندگانی هستند که سالها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفتهاند.-
ایزابل آلنده
ایزابل آلنده، نویسنده سرشناس شیلیایی چنین روزی در سال 1942 در لیما پایتخت پرو دیده به جهان گشود. پدرش «توماس آلنده» پسر عموی سالوادور آلنده، رییس جمهور شیلی بود. او کار ادبی اش را از سال 1967 با ترجمه مقالاتی برای یک مجله پرطرفدار حقوق زنان آغاز کرد و پس از آن به خلق رمان هایش پرداخت که به بیش از 30 زبان ترجمه شده و برای او جوایز متعددی به همراه آورده اند. تعدادی از رمانهای او در سبک رئالیسم جادویی و به شکل نگارش نامه است و مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند که از جمله آنها می توان به «پائولا» در سال 1995 که آن را براي دخترش در حالی که در كما به سر ميبرد، نوشت و «خانه ارواح» در سال ۱۹۸۱ اشاره کرد که آن را زمانی که پدربزرگش در بستر بیماری بود، در قالب نامه برایش نوشت. از آلنده در ایران تاکنون بیش از ۱۰ کتاب ترجمه شده است که از میان آن ها میتوان به رمانهای «دختر بخت»، «داستان های اوا لونا»، «نقش رنگ باخته»، «از عشق از سایه ها»، «شهر جانوران»، «اشباح مه» و «حاصل روزهای ما» اشاره کرد. او که کسب 32جایزه ملی و بین المللی را در کارنامه اش دارد، سال 2011 جایزه کریستین آندرسن و سال 2010 جایزه ملی شیلی را به افتخارات خود افزوده است. وی 19 عنوان کتاب دارد و به عنوان پرخواننده ترین نویسنده اسپانیایی زبان در جهان شناخته می شود.
ریموند کارور
ریموند کارور، شاعر و نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1988 از دنیا رفت. وی که سال 1938 به دنیا آمده بود، از نویسندگان مطرح قرن بیستم است و به عنوان نویسندهای شناخته می شود که موجب حیات مجدد داستان کوتاه در دهه 1980 شد. او که در نوشتن داستان های کوتاهش از چخوف تبعیت کرده، نخستین داستانش با عنوان «فصل های سخت» را سال 1960 و نخستین مجموعه آثارش را سال 1976 با عنوان «می شود لطفا ساکت باشید، لطفا» منتشر کرد. این مجموعه داستان به عنوان بهترین داستان کوتاه آمریکا شناخته و نامزد دریافت جایزه کتاب ملی آمریکا شد. او برای داستان «یک چیز کوچک و خوب» موفق به دریافت جایزه اوهنری شد. کارور هفت مجموعه شعر نیز در کارنامه ادبی اش دارد.
جیمز بالدوین
جیمز بالدوین، نویسنده سیاهپوست آمریکایی چنین روزی در سال 1924 در هارلم نیویورک به دنیا آمد. دوران کودکی او پر از آشفتگی و فقر بود اما با وجود سختی و زندگی در آن محیط ، بسیار به مطالعه علاقه داشت. او خیلی زود وارد دنیای ادبیات شد و نخستین داستانش را در 12 سالگی در روزنامه کلیسا چاپ کرد. وی از سال 1943 به طور تمام وقت به نویسندگی مشغول شد و در کارنامه ادبی خود رمان، نمایشنامه و شعر به یادگار گذاشت، اما آن چه سبب شهرت او شد مقالات تندش در دفاع از حقوق مدنی بود. او نخستین رمانش را با عنوان «بر سر کوه فریادش بزن» سال 1953 منتشر کرد و با همان به شهرت فراوانی رسید. پس از آن دو نمایشنامه نوشت و سال 1955 با نگارش مقاله «یاداشت های فرزند وطن» به اوج شهرت رسید. دومین رمان وی با عنوان «اتاق حیوانی» سال 1956، «کشوری دیگر» سال 1962 و پس از آن «آتش بعدی» سال 1963 منتشر شدند. مقاله های «در خیابان نامی نیست» سال 1972 و «شیطان کار پیدا کرده» سال 1976 از دیگر مقالات شاخص وی هستند. او روزهای آخر عمرش را در فرانسه گذراند و نوامبر 1987 بر اثر سرطان معده در گذشت.
جوسی آدلر اولسن
جوسی آدلر اولسن ،نویسنده دانمارکی چنین روزی در سال 1950 در کپنهاک به دنیا آمد. او در رشته های پزشکی، جامعه شناسی، تاریخ سیاسی و فیلم تحصیل کرده و در مشاغل زیادی فعالیت داشته است. نخستين رمان وی در سال 1997 با نام «خانه الفبا» منتشر شد و در سطح بینالمللی برايش موفقیت و شهرت به همراه آورد. او در سال 2007 با نوشتن نخستین جلد از مجموعه رمانهای «کمیسر کارل مورک» با عنوان «رحمت» به فعالیت خود در عرصه نوشتن ادامه داد و سال 2008 دومین جلد از این مجموعه را با نام «هتک حرمت» و سال 2009 جلد سوم از این مجموعه را با نام «رستگاری» منتشر کرد. وی برای آثار شاخصش جایزه «ریدرز بوک پرایز»، جایزه آکادمی جنایی دانمارک برای بهترین اثر جنایی - هیجانانگیز دانمارک و جایزه جنایی سال 2010 کشورهای حوزه اسکاندیناوی را کسب کرده است. او در نظر دارد تا با قهرمان خود «کمیسر کارل مورک» طولانیترین داستان جنایی جهان را به رشته تحریر درآورد و یک رکورد جهانی را به ثبت برساند.
لارنس رایت
لارنس رایت، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1947 به دنیا آمد. او یکی از نویسندگان ثابت مجله نیویورکر است و 6 کتاب در کارنامه ادبی خود دارد. وی برای کتاب غیرداستانی اش با عنوان «ردپای القاعده تا یازده سپتامبر» که سال 2006 منتشر کرد به شهرت رسید و این کتاب خیلی زود از آثار پرفروش شد و در سال 2007 جایزه پولیتزر را برایش به ارمغان آورد. «پرهیزکاران و گناهکاران»، «زندگی در دنیای جدید: بزرگ شدن در آمریکا» و «یادآوری شیطان» از دیگر آثار اوست.
نظر شما