رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در افتتاحیه بخش بینالملل بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: هنر ایرانی با رابطه دوسویهاش با قرآن کریم، خود را اعتلا بخشيد و آسمانی شد.-
«محمدباقر خرمشاد» با ابراز امیدواری از اینکه روزی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در تمام کشورهای اسلامی برپا شود و کشورهای اسلامی در این زمینه به رقابت بپردازند، درباره عنوان بیستمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: به یقین یکی از گزارههایی که پس از ۱۴ قرن میتوان بر آن اذعان داشت، فرهنگسازی قرآنی و «فرهنگ بیداری اسلامی» است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: فرهنگ بیداری اسلامی امری انتزاعی نیست زیرا وقتی به تاریخ مینگریم، میبینیم که قرآن کریم علاوه بر فرهنگ بیداری، مروج فرهنگ توحید، عقل، عرفان، عشق، عدالت، معنویت، اصلاح، جهاد، شهادت و ظلمستیزی است.
وی در توضيح اين برداشت، گفت: کافی است سه مقطع تاریخی را از ابتدای ظهور اسلام بررسی کنیم. وقتی قرآن کریم ۱۴۰۰ سال پیش بر پیامبر نازل شد، عرب با نجوای قرآن از خواب عمیق جاهلیت بیدار شد. آنها با مسلمان شدنشان با حقوق خود آشنا شدند و به تکالیف خود درباره جهان پی بردند. در بخش دیگری از تاریخ میبینیم زمانی که استعمار تمام جهان را فرا گرفت، رهبران جهان اسلام از منظر رسول خدا به اسلام نگریستند و بیدارگرانی چون سیدجمالالدین اسدآبادی کوشیدند این طرز نگاه را به جامعه منتقل کنند.
خرمشاد افزود: اوج معنای بیداری فرهنگ قرآن با انقلاب اسلامی شکل گرفت. امام خمینی(ره) و یارانشان کوشیدند تا قرآن را به زندگی ایرانیان بازگردانند و در این راه ۱۵ سال سختی و مرارت را تحمل کردند. با وقوع انقلاب اسلامی جاهلیت مدرن نیز فرو ریخت و مسلمانان ایران و جهان فهمیدند که قرآن کریم فرهنگ بیداری جهاد و شهادت در راه خدا است.
وی تحولات اخیر جهان را بازگشت مسلمانان به کنه مفاهیم قرآن دانست و گفت: این حرکتی در جهت پذیرش دین و بازگشت به فطرت انسان است که جوانانی در قرن ماديگراي بیستویکم و سیطره ماهوارهها بر زندگی بشر بر اساس فرهنگ بیداری قرآن کریم علیه حکومتهای ستمگر زمان خود قیام میکنند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این سازمان را خادم قرآن کریم خواند و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرآن کریم را کتاب وحدت مسلمانان میداند. بر این اساس، این سازمان توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی را در برنامه خود دارد و با ارتباطگیری مداوم با کشورهای مسلمان در توسعه دارالقرآنها در سراسر جهان میکوشد.
وی در پایان گفت: این سازمان هر قشر و گروهی را که بخواهند با نام قرآن در میان مسلمانان انشقاق ایجاد کند، محکوم و از تلاشهای مسلمانان همه کشورهای جهان برای احیای حقوق پایمال شدهشان حمایت میکند.
نظر شما