ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
شيخ طوسی از ابوالحسن دلال قمی نقل میكند: «روزی خدمت جناب محمد بن عثمان نايب دوم رسيدم. چوبی در دستش ديدم كه برخی آيات قرآن و اسامی ائمه را بر حواشی آن مینويسد. گفتم: آقای من اين تخته چوب چيست؟ فرمود: براي قبرم آماده كردم تا در آن قرار داده شود و من در هر روز يك جزء قرآن درون آن میخوانم. تايخ و روز و ماه و سال را نيز نوشته بود كه من يادداشت كردم. بعد از مدتی در همان تاريخ فوت كرد و در همان مكان دفن شد».
شيخ طوسی بعد از بيان اين قضايا ميگويد: اين قضايای اندكی است از آنچه در مورد نواب اربعه در غيب صغری (239 ـ 260 هـ .ق) رخ داده است... و از نايب دوم امام دلايل واضح و معجزاتی رخ داد كه بصيرت شيعه را در اين امر زياد كرد و آن قضايا در نزد شيعيان مشهور است.
طبرسی میگويد: نواب اربعه به تصريح صاحب الامر (عج) و نصب نايب قبلی امور را برعهده میگرفتند و شيعيان تنها پس از مشاهده معجزاتی از هر كدام كه دلالت بر راستگوی و صحت بابيت آنها داشت، گفتارشان را میپذيرفتند.
صفحه 109/ نيابت امام زمان (عج) در دوران غيبت/ شيخ محمد سند/ ترجمه احمد خوانساری/ انتشارات بوستان كتاب/ چاپ اول/ سال 1391/ 248 صفحه/ 4500 تومان
نظر شما